1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KoçSistem ve SBM Arasında Yapılan Stratejik İşbirliğiyle İlgili İmza Töreni!

KoçSistem ve SBM Arasında Yapılan Stratejik İşbirliğiyle İlgili İmza Töreni!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KoçSistem, KoçDigital’i %100 iştirak olarak anlaşma kapsamında sanayide nesnelerin interneti çözümleri (IIoT), üretken yapay zeka, veri yönetimi, tedarik zinciri yönetimi alanlarına odaklanarak pazarda aktif rol alacak. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilen imza töreni ile şirketler arası stratejik işbirliği resmiyet kazandı. KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Akarca, sektörde 80 yıllık köklü geçmişlerinden aldıkları güçle Türkiye’deki liderliklerini bölgeye taşımak istediklerini vurguladı.

Akarca, Türkiye’nin ticari kalkınmasında önemli bir rol oynayan coğrafyaya katma değerli ürünler ihraç etmenin stratejik bir sorumluluk olduğunu belirtti. Bölgedeki genç nüfusun teknolojiye olan ilgisinin, kamu altyapı yatırımlarının ve kurumların dijitalleşme sürecinin önemine dikkat çeken Akarca, KoçSistem’in bölge ekonomisindeki büyümeye katkı sağlayacak işbirliklerine odaklandığını ifade etti. MENA bölgesinde ihracat faaliyetlerinin yanı sıra bölgedeki ofisler aracılığıyla varlık gösterdiklerini vurgulayan Akarca, bölgedeki deneyim ve yetkinliklerini küresel ortaklıklarla güçlendirdiklerini ve imzalanan anlaşma ile Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki pazarlara ivme kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

KoçSistem’in öncü teknoloji çözümleri ve KoçDigital’in uzmanlığı ile gerçekleştirilen işbirliği, bölge ekonomisine katma değer sağlamayı amaçlıyor. SBM ile kurulan stratejik ortaklık, Türkiye’nin teknoloji alanındaki liderliğini bölgeye taşımak için atılan önemli bir adım olarak gösteriliyor. İmza töreninde yapılan konuşmalarda, Y kuşağının teknolojiye olan ilgisinin ve dijital dönüşüm sürecine olan talebinin önemine vurgu yapıldı.

İmza töreninde KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Ali Akarca’nın yaptığı açıklamalar, Türkiye’nin bölgedeki teknoloji alanındaki lider konumunu güçlendirmeyi ve yakın coğrafyadaki pazarlarda etkin bir şekilde yer almaya devam etmeyi hedeflediğini gösteriyor. KoçSistem’in bölgedeki deneyim ve yetkinliklerini küresel ölçekte güçlü ortaklıklarla perçinlemesi, Türkiye’nin dış ticaret potansiyelini artırarak ekonomik büyümeye katkı sağlamayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KoçSistem ve SBM Arasında Yapılan Stratejik İşbirliğiyle İlgili İmza Töreni!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin