1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Flaş Açıklama: İşte Şok İddia!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Flaş Açıklama: İşte Şok İddia!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı. Partisinin iktidara gelememesi halinde ilk genel seçimde istifa edeceğini açıklayan Özel, TBMM yasama yılı açılışı sırasında yaşananlar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Genel Kurul salonuna giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı CHP Grubu milletvekillerinin ayağa kalkarak karşılaması konusunda, Özel, aynı akışı sürdüreceğini belirtti ancak partisinin birinci parti olmasının farklı yaptıklarından kaynaklandığını vurguladı.

Özel, Cumhurbaşkanlığı makamına ve halkın beklentisine saygı göstererek, kararının makama saygı olduğunu ifade etti. Ayağa kalkma eyleminin bir grup kararı olmadığını, kendisinden önceki genel başkanlarla bu konuyu görüştüğünü ve kararını aldıktan sonra grup üyelerine bildirdiğini açıkladı. Özel, partisinin iktidar olması ve birinci parti çıkması durumunda istifa edeceğine ilişkin kararının makama saygıya dayandığını vurguladı.

Eski genel başkanların örnekleri üzerinden kendi duruşunu anlatan Özel, cesur ve farklı adımlar atmayı sürdüreceğini belirtti. Partisini iktidar yapmayı hedeflediğini vurgulayan Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde kendi adının çıkması durumunda seçimin kaybedilme ihtimali olduğunu söyledi. Partisinin normalleşme süreciyle ilgili görüşlerini açıklayan Özel, CHP’nin oy oranının son anketlere göre yüzde 32-32,5 civarında olduğunu paylaştı.

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaşadığı diyaloglar hakkında da bilgi verdi. Bahçeli’nin açıklamalarına yönelik sert tepki gösteren Özel, partiler arasındaki ilişkileri siyasi boyutun üzerinde tutmayı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini ve siyasi yasak durumunda nasıl bir tutum izleyeceklerini değerlendirdiklerini ifade etti.

Özel, okullardaki hijyen sorunlarına ilişkin de önemli talimatlar verdiğini açıkladı. Öğrenci mahremiyetine saygı gösterilmesi ve belediyelerin görevlendirilmesi konusunda titizlik gösterdiklerini aktaran Özel, gerekli önlemlerin alınması adına belli kriterler üzerinde durduklarını belirtti. Son olarak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapılacak bir görüşmeye ilişkin de bilgi veren Özel, resmi talebinin olumlu karşılandığını ve gün belirlenmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Flaş Açıklama: İşte Şok İddia!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin