1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’in Lübnan Saldırıları Türkiye’yi Endişelendiriyor

İsrail’in Lübnan Saldırıları Türkiye’yi Endişelendiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılar ve aralarındaki gerilimi yakından takip ediyor. Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT aracılığıyla askeri ve istihbari açıdan bu durumu izliyor. İran, önceki akşam İsrail’e balistik füzelerle saldırdı. Bu sırada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Meclis’te düzenlenen yasama yılı resepsiyonundaydı.

Gürak, İsrail’e yapılan füze saldırısından bir telefon alarak Meclis’teki resepsiyonda haberdar oldu. Gürak ve kuvvet komutanları acil bir şekilde resepsiyondan ayrıldı. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıları ve olası gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Türkiye, askeri gelişmeleri izlemek için uydu ve radar kapasitesine sahip.

Ayrıca Türkiye, NATO’nun imkan ve kapasitesinden de faydalanabiliyor. Bölgedeki gelişmeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında ele alınacak. MGK’nın eylül ayı toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York programı nedeniyle bugün yapılacak. Toplantıda, bakanlar ve güvenlik bürokrasisinden üst düzey yöneticilerin katılması planlanıyor. İsrail’in Lübnan’daki operasyonları ve İran’ın İsrail’e yapılan füze saldırıları toplantının ana gündemini oluşturacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Lübnan Saldırıları Türkiye’yi Endişelendiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin