1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a Eleştiriler Yağdı! Enflasyonla Mücadelede Ne Durumdayız?

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a Eleştiriler Yağdı! Enflasyonla Mücadelede Ne Durumdayız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine sunum yaptı. Karahan, enflasyonla mücadelede ve Türk Lirası’ndaki güvenin arttığını belirtirken, CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın eleştirilerine maruz kaldı. Ağbaba, 200 TL’nin en büyük kağıt para olmasına rağmen enflasyon karşısında değer kaybettiğini ve artık yetersiz kaldığını dile getirdi. Ağbaba ayrıca, AKP’li eski milletvekillerinin akrabalarının Merkez Bankası’nda yöneticilik görevlerine atanmasını da sorguladı ve Karahan’a bu konuda sorular yöneltti.

Ağbaba ayrıca son 5 yıl içerisinde Merkez Bankası’nda 6 başkan değişikliği yaşandığını ve umarım Karahan’ın başkanlık süresinin diğerlerinden daha uzun olacağı temennisinde bulundu. CHP Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ise TÜİK’in enflasyon verileriyle TCMB’nin tahminlerinin uyuşmadığını ve enflasyonun tahminleri aşacağını ifade etti. Bu durum karşısında nasıl bir yol izleneceği konusunda endişelerini dile getirdi.

İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta, Karahan’ın piyasa bilgilerini sunmasını eleştirdi ve TÜİK’in düşük enflasyon açıklamaları yüzünden milletin maaşlarında sıkıntı yaşadığını belirtti. Usta ayrıca, TÜİK’in gerçek işsizlik verilerini açıkladığı için iki bürokratın görevden alındığını ve bu nedenle korku atmosferinin gerçek verilerin açıklanmasını engellediğini iddia etti. Saadet Partili Selim Temurci ise enflasyonla mücadele programının, harcamaları kısıtladıkça enflasyonun artabileceği uyarısında bulundu.

CHP Milletvekili Faik Öztrak ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Türkiye’yi vuracağı şeklindeki açıklamalarının Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelesini nasıl etkilediğini sorguladı. Toplantıda Karahan’a yöneltilen eleştirilerin yanı sıra, enflasyonla mücadeledeki zorluklar ve ekonomik belirsizlikler de dile getirildi. Karahan, sunumunda hem eleştirilere cevap verdi hem de Merkez Bankası’nın gelecek adımlarını açıklamaya çalıştı. Bu tür toplantılar, ekonomi politikalarının ve Merkez Bankası’nın kararlarının daha geniş bir kesime açıklanmasına ve tartışılmasına olanak tanımaktadır. Sonuç olarak, Türkiye’nin ekonomik durumu ve enflasyonla mücadele stratejileri tartışılmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a Eleştiriler Yağdı! Enflasyonla Mücadelede Ne Durumdayız?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin