1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Siber Suçlara Son Operasyon: 115 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlara Son Operasyon: 115 Şüpheli Yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı’nın açıklamasına göre, son 4 gün içinde 19 ilde yasa dışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarına yönelik “Siberağ-9” operasyonları gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon illerinde düzenlenen operasyonlarda toplamda 115 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucu 17 kişi tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. 96 şüphelinin işlemleri ise halen devam etmektedir.

Ayrıca, operasyonlar sırasında 36 milyon Türk lirası değerinde varlık, 3 ev, 3 araç Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından satılamaz/devredilemez şerhi ile işaretlendi ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 19 ilde gerçekleştirilen “Siberağ-9” operasyonlarında 115 şüphelinin yakalandığını ve bu operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ayrıca, operasyonları koordine eden kurumları ve operasyonlarda emeği geçen polisleri tebrik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siber Suçlara Son Operasyon: 115 Şüpheli Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin