1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Santa Maria Kilisesi Saldırısında Hayatını Kaybeden Tuncer Cihan İçin Talep Edilen Cezalar Belli Oldu!

Santa Maria Kilisesi Saldırısında Hayatını Kaybeden Tuncer Cihan İçin Talep Edilen Cezalar Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Büyükdere Mahallesi’nde Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen saldırıda Tuncer Cihan hayatını kaybetti. Saldırının aralarında saldırganların da bulunduğu 31’i tutuklu 42 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan “maktul” sıfatıyla yer alırken, kilise rahibi Anton Bulai ve 11 kişi ise “müşteki” olarak listelendi. Saldırıyı gerçekleştiren tutuklu şüpheliler David Tanduev ve Amirjon Kholiqov ile bunlarla bağlantılı olduğu tespit edilen Edelkhan Inazhaev ve eşi Zharaidat Esmurzieva’nın toplamda 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 218 yıl 7’şer aydan 349 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, benzer suçlardan 20 şüpheliye 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 217 yıl 1’er aydan 345’er yıla kadar hapis cezası istenirken, 18 şüpheli ise “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ancak mahkeme, iddianamenin eksiklikler nedeniyle değerlendirmeyi iade etti.

Saldırının baş şüphelisi Viskhan Soltamatov daha sonra yakalanarak tutuklandı ve iddianameye eklenerek sanık sayısı 43’e çıktı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilen iddianame kabul edildi ve yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.

Soltamatov’un yer aldığı iddianamede “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Tasarlayarak kasten öldürme” ve “Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 1 kez müebbet ve 349 yıl 6 ay hapis cezası talep edildi. Yargılamanın başlaması beklenirken, saldırıya karışan tüm şüphelilerin adalete hesap vermesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Santa Maria Kilisesi Saldırısında Hayatını Kaybeden Tuncer Cihan İçin Talep Edilen Cezalar Belli Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin