1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yüksek Karlı Gizli Fon Skandalı Mahkemede! Ağır İddialar Ortaya Çıktı

Yüksek Karlı Gizli Fon Skandalı Mahkemede! Ağır İddialar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık Seçil Erzan, tutuksuz müşteki-sanık Haghani ve avukatları duruşmaya katıldı. Erzan, savunmasında Haghani’nin yakın arkadaşının eşi olduğunu ve para desteği istediği Haghani’den miktar alıp faiziyle geri ödediğini iddia etti. Hesaplarından para aktarımlarını anlatan Erzan, 14 milyon lira alıp 10 milyon lira geri ödediğini, ancak Aslan’ın senedi yırtıp geri alamadıklarını öne sürdü. Banka müdürü olduğunu belirten Erzan, Aslan’a fazladan ödeme yaptığını ve senetleri alamadığını ifade etti.

Haghani’den aldığı 200 bin lirayı geri ödediğini, aralarında borç kalmadığını belirten Erzan, fonda para alışverişi yapıldığını ancak fon kelimesinin kullanılmadığını savundu. Şiddet iddialarını da dile getiren Erzan, sürekli baskı altında kaldığını ve parasını geri alamadığını söyledi. Haghani ise Erzan’a 280 bin dolar verdiğini iddia etti ve dolandırıldığını savundu.

Mahkeme heyeti, dosyalar arasında irtibat olduğu gerekçesiyle iki davayı birleştirdi ve duruşmaya gelmeyen Aslan’ı hazırlanacak olan ana davaya katılımı için süre verdi. Ayrıca, “yüksek karlı gizli fon” dolandırıcılığına ilişkin Nur Erkasap’ın müşteki-sanık, diğer iki müşteki ise müşteki olarak yer aldığı bir dava daha görüldü. Erzan savunmasında, Erkasap’ın kendisine bir miktar para verdiğini ve geri ödemediğini, işlemin Fatih Terim’in yönlendirmesiyle yapıldığını iddia etti. Erzan, Zeydanlı’ya da aynı şartlar altında para aldığını ve Zeydanlı’nın parasını geri aldığını belirtti.

Erkasap ise 500 bin doları Erzan’a verdiğini ancak geri alamadığını söyledi. Ömer Kahraman isimli müştekiyi tanımadığını belirten Erkasap, fon olayının iç yüzünü anlatarak kendisini savundu. Mahkeme heyeti, tüm davaları birleştirdi ve ileri bir tarihe ertelendi. İddianamede, Erzan’ın sürekli tefecilik yaptığı iddiaları ve yüksek miktarlarda paralar aldığı, Haghani ve Aslan’ı da bu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Erkasap’ın ise bir fonun içinde olduğunu fark etmeden paraları transfer ettiği savunuluyor. Erzan’a yöneltilen nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili 6 yıldan 20 yıla kadar hapis istenirken, Aslan ve Haghani’nin tefecilik suçundan ceza alması talep ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksek Karlı Gizli Fon Skandalı Mahkemede! Ağır İddialar Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin