1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İnşaat İşçisinin Arabası Alev Aldı, Kepçe Doğal Gaz Borusunu Patlattı!

İnşaat İşçisinin Arabası Alev Aldı, Kepçe Doğal Gaz Borusunu Patlattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tevfik İleri Mahallesi Elfidan Sokak’ta devam eden bina inşaatında meydana gelen olayda, saat 10.00 sıralarında kepçe ile kazı yapılırken sokaktaki doğal gaz borusunda sızıntı oluştu. Sızıntının ardından bir süre sonra alev alması sonucu, park halindeki bir otomobil yanmaya başladı. Olay yerine çağrılan polis ve itfaiye ekipleri ile doğal gaz şirketinden teknik ekip, hızla olay yerine intikal etti. Teknik ekip gazı keserken, itfaiye ekipleri de otomobildeki yangını başarılı bir şekilde kontrol altına aldı. Ne yazık ki, araç kullanılamaz hale geldi.

Bölgedeki bir iş yerinde çalışan Barış Cankurt, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “İnşaat alanında çalışmalar devam ederken kepçenin boru hattına denk gelmesi sonucu gözle görülür derecede doğal gaz sızıntısı meydana geldi. Arkadaşımızın aracı inşaatın hemen yanında park halindeydi ve güvenlik nedeniyle aracı buradan çıkaramadık. Bir anda alevler yükselmeye başladı ve sonrasında araç tamamen yandı.” Cankurt’un açıklamasından anlaşıldığı üzere, olay anında çevredekiler büyük bir panik yaşamış olmalı.

Olayın ardından yapılan incelemelerde, kepçenin doğal gaz borusuna isabet etmesi sonucunda meydana gelen sızıntının hızla yangına dönüştüğü belirlendi. Yangın söndürme çalışmaları sonucunda alevler kontrol altına alınırken, doğal gazın kesilmesiyle çevredeki tehlike de ortadan kalkmış oldu.

Bu tür olayların önlenmesi için inşaat alanlarında kesinlikle etrafın doğal gaz boruları gibi hassas noktalarının belirlenip önlemlerin buna göre alınması gerekmektedir. Ayrıca, olası tehlikeler karşısında çevredeki vatandaşların da bilinçli olması ve hızlı bir şekilde yetkililere haber vermesi oldukça önemlidir. Ancak bu sayede benzer acı olayların önüne geçilebilir ve can kaybı yaşanmadan müdahale edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnşaat İşçisinin Arabası Alev Aldı, Kepçe Doğal Gaz Borusunu Patlattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin