1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “17 Bin Lira Asgari Ücretle Ev Tutmak İmkansız!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “17 Bin Lira Asgari Ücretle Ev Tutmak İmkansız!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve proje tanıtım töreninde konuştu. Özel, düşük asgari ücrete dikkat çekerek, 17 bin lira asgari ücretin yetersizliğine vurgu yaptı. Kendilerini Türkiye ittifakının bir parçası olarak gören Özel, vatansever ve Atatürkçü olan herkesi bu ittifaka davet etti. Kreş açılışının önemine de değinen Özel, kadınların sosyal hayata katılması ve çocukların eğitimine katkı sağlaması açısından kreşleri gelecek nesillere yapılacak en önemli yatırımlardan biri olarak nitelendirdi.

Çekmeköy Belediyesi tarafından yapılan kreş inşaatında emeği geçenleri takdir eden Özel, önceki dönem belediye başkanına ve şu anki belediye başkanına teşekkür etti. Çekmeköy’ün CHP tarafından hiç kazanılmamış bir ilçe olduğunu belirten Özel, son seçimlerde çok büyük bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Orhan Çerkez’in başarılı bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Özel, seçilen tüm belediye başkanlarını yakından takip ettiğini ve performanslarını değerlendirdiğini söyledi.

Çekmeköy’de yapılan açılışlar ve projeler hakkında bilgi veren Özel, Orhan Çerkez’in önümüzdeki beş yıl içinde her mahalleye kreş sözü verdiğini aktardı. Kreşlerin kadınların sosyal statüsü, iş hayatına katılımı ve çocukların gelişimine olumlu etkileri olduğunu belirten Özel, bu sözün tutulmasını ve yeni projelerin hayata geçirilmesini yakından takip edeceklerini ifade etti.

Özel, yoksulluğun yönetilmesine karşı olduklarını ve kreşlerin sembolik bir maliyetle açılmasının yetersiz olduğunu belirtti. Okullarda temizlik ve personel sorunu olduğunu dile getiren Özel, CHP olarak bu konuda bir çalışma başlattıklarını ve okullara destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde ekonomi odaklı projelerle halkın karşısına çıkacaklarını söyleyen Özel, İstanbul’da kazandıkları ittifakın önemine vurgu yaptı. Türkiye ittifakının vatansever, bayraksever ve demokrat kesimleri bir araya getirdiğini belirten Özel, Türkiye’nin kalkınması ve yoksulluğun azaltılması için birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “17 Bin Lira Asgari Ücretle Ev Tutmak İmkansız!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin