1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Marketlerin Zam Furyası: Gıda Fiyatları Uçmaya Başladı!

Marketlerin Zam Furyası: Gıda Fiyatları Uçmaya Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marketlerin, akaryakıt, döviz ve asgari ücrette uzun bir süredir değişiklik olmamasına rağmen, son zamanlarda zam furyasına başladığı görülüyor. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, Ayçiçeği ve zeytinyağı, peynir, süt ve süt ürünleri, çay ve şeker, tuvalet kâğıdı ve peçeteler, ev temizlik ürünleri gibi ürünlerin fiyatlarında artış yaşandığı belirtiliyor. Market çalışanlarının da bu durumu doğrulamasıyla birlikte, fiyat etiketlerinde değişiklikler yapıldığı ortaya çıkıyor.

Marketler arasındaki fiyat farklılıklarının da arttığına dair bilgiler gelmekte. Aynı bölgedeki hatta aynı caddedeki farklı marketlerde aynı ürünlerin fiyatlarında 51 TL gibi büyük farklar olduğu gözlemlenmiş. Bu durum tüketicileri ve vatandaşları olumsuz etkilemekte.

Bir zincir mağazanın bölge müdürü, bu zam durumunu üretim ve girdi maliyetlerindeki artış, depolama, enerji ve lojistik giderlerindeki yükselişlerle açıkladı. Ayrıca toptancı ve üreticilerden gelen ürünlerdeki fiyat artışları da etiket fiyatlarına yansıtıldığını belirtti. Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde ise fahiş fiyatlar belirleyen 1.274 kişiye toplamda 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası kesildiği bilgisi paylaşıldı.

Ticaret Bakanlığı, sektör bazlı denetimlerini sürdürürken piyasada fırsatçılık yapanlara karşı müdahalelerin devam ettiğini belirtti. Aynı zamanda stokçuluk ve fırsatçılık yapan şirketlere uyarıda bulunarak bir yıl içinde üç kez yakalanmaları durumunda kapatma cezası uygulanacağını ifade etti.

Sonuç olarak, marketlerde yaşanan fiyat artışları ve zam furyası tüketicileri olumsuz etkilemekte. Girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar, depolama, enerji, lojistik giderlerindeki yükselişler etiket fiyatlarına yansımakta ve tüketicilerin alım gücünü olumsuz etkilemektedir. Ticaret Bakanlığının yaptığı denetimlerle fahiş fiyat uygulayanlara cezalar kesilirken, piyasadaki fırsatçıları engellemek adına çalışmalar devam etmektedir. Bu durum tüketicilerin haklarını korumak adına önemli bir adım olup, sürecin yakından takip edilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marketlerin Zam Furyası: Gıda Fiyatları Uçmaya Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin