1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi: “İnsanlık Tarihinin En Kö…

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi: “İnsanlık Tarihinin En Kö…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberi olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk olacağı duyuruldu.

Kurtulmuş’un yaptığı açıklamalarda, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamların insanlık tarihinin en kötü soykırımlarından biri olduğunu vurguladı. İsrail’in yaptığı etnik temizliğin boyutlarının insanlık suçu niteliğinde olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’in bölge istikrarını bozmak için elverişli bir dönemde olduğunu ve uluslararası sistemde çözümsüzlüğün arttığını ifade etti.

Netanyahu hükümetini eleştiren Kurtulmuş, İsrail’in yok etme politikasını sürdürdüğünü ve dünya tarafından seyredildiğini dile getirdi. Türkiye’nin terör örgütleri aracılığıyla baskı altına alınmaya çalışıldığını ve buna karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin bölgede ayakta kalan büyük bir ülke olduğunu vurgulayarak, bu durumun milli bir mesele olduğunu söyledi.

Genel Kurul’da yapılacak bilgilendirme toplantısına da değinen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından İçişleri ve Milli Savunma Bakanları’nın Meclis’i bilgilendirmesi talebinin olduğunu aktardı. Bu konunun salı günü Meclis gündemine alınacağını ve partilerin kapalı oturum talep edebileceğini belirtti.

Haberin detayları için Haber7 uygulamasını ya da Twitter hesabını takip edebileceği belirtildi. Son dakika gelişmelerine ulaşmak için Haber7 uygulamasını indirebilir ya da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi: “İnsanlık Tarihinin En Kö…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin