1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ekrem İmamoğlu’nun ‘Ahmak Davası’nın Ardından Mansur Yavaş Öne Çıkıyor!

Ekrem İmamoğlu’nun ‘Ahmak Davası’nın Ardından Mansur Yavaş Öne Çıkıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MetroPOLL Araştırma şirketinin yaptığı bir çalışmaya göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Ahmak Davası’nda siyasi yasak kararı alınırsa, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş en fazla oy alan aday olacak. MetroPOLL Araştırma şirketi yöneticisi Özer Sencar, bu durumda Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş arasındaki rekabetin nasıl sonuçlanacağını araştırmış ve sonuçları paylaşmıştır.

Yapılan ankete göre, 28 ilde 12-19 Eylül tarihleri arasında 1576 kişiyle görüşülerek önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy verileceği sorulmuştur. Ankette katılımcılara Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel ve “Fikrim Yok/Cevap Yok” seçenekleri sunulmuştur.

Anket sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 40,3’ü Mansur Yavaş’a oy vermeyi tercih ederken, yüzde 28,7’si Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini belirtmiştir. Üçüncü sırada ise yüzde 12,6 ile Özgür Özel yer almıştır. Ankete katılanların yüzde 18,4’ü ise “Fikrim yok/Cevap yok” seçeneğini işaretlemiştir.

Özetle, MetroPOLL Araştırma şirketinin yapılan çalışmasına göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak alması durumunda Mansur Yavaş’ın en yüksek oy oranına sahip olacağı sonucuna varılmıştır. 12-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete katılanların çoğunluğu Mansur Yavaş’ı tercih etmiş, onu Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde görmüşlerdir. Bu sonuçlar, siyasi arenadaki gelecekteki olası değişiklikler hakkında ipuçları vermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekrem İmamoğlu’nun ‘Ahmak Davası’nın Ardından Mansur Yavaş Öne Çıkıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin