1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Büyükkılıç’tan Skandal İkram: 1 Ton Sucuk Döner Dağıtımı!

AKP’li Büyükkılıç’tan Skandal İkram: 1 Ton Sucuk Döner Dağıtımı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’nin Kayseri’de düzenlediği programda yapılan sucuk mangal keyfi, sosyal medyada infial yarattı. Vatandaşların zor ekonomik şartlar altında geçim mücadelesi verdiği bir dönemde, iktidar temsilcilerinin lüks içinde mangal yapması büyük tepki çekti. Tepki çeken karelerin ardından, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek “Kayseri Gastronomi Günleri”nde vatandaşlara 1 ton sucuk döner dağıtacaklarını duyurdu.

AKP’yi ve partisinin zihniyetini aklamak için döner tezgahının başına geçen Memduh Büyükkılıç, döner kesip şov yaptı. Habere göre, “sucuk döner kesme deneyimi yaşayan” Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Gastronomi Günleri’ne yoğun katılım olduğunu belirtti.

Geçen yılki etkinlikte 1 ton mantı pişirerek vatandaşlara ikram ettiklerini hatırlatan Büyükkılıç, bu yıl 1 ton sucuk döner hazırladıklarını ve vatandaşlara sunduklarını açıkladı. Başkan, gelecek yıllar için de sürpriz ikramlar planladıklarını belirtti.

Belediyenin cebinden para çıkmadan gerçekleştirilen etkinliklerde destek olan Kayseri Ticaret Borsası ve esnafa teşekkür eden Büyükkılıç, Kayseri’nin ürünlerini tanıtmaya çalıştıklarını vurguladı. Ancak, bu tür etkinliklerin siyasi amaçlarla kullanılmasına tepki gösterdi. Başkan, Kayseri’nin ürünlerini tanıtarak siyasi istismara maruz kalmak istemediklerini ve bu durumu kendilerine yakıştıramadıklarını ifade etti.

Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin tanıdık lezzetlerini her fırsatta ön plana çıkarmanın amacının, şehri simgeleyen ürünleri ve kültürü koruyarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. Her etkinliklerinde sucuk, pastırma ve mantı ikramlarını gerçekleştirdiklerini ve bu şekilde şehrin lezzetlerini tanıtmaya devam ettiklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Kayseri’de düzenlenen etkinliklerde vatandaşlara sucuk döner ikram edilirken, bu tür etkinliklerin siyasi amaçlarla kullanılmasına karşı çıkan ve şehrin tanıdık lezzetlerini korumayı amaçlayan bir bakış açısı benimsendiği görülmektedir. Büyükkılıç, şehrin kültürünü ve ürünlerini tanıtarak siyasi istismarın önüne geçmeye çalışmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Büyükkılıç’tan Skandal İkram: 1 Ton Sucuk Döner Dağıtımı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin