1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Açıkladığı 6 Ekim Hava Durumu Raporu: Batıda Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Açıkladığı 6 Ekim Hava Durumu Raporu: Batıda Kuvvetli Yağış Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 6 Ekim Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre yurdun batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara’nın kuzey ve batısı ile İzmir’in kuzey kesimleri ve Düzce çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Kırklareli çevresinde kuvvetli yağışların olabileceği uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarının batı bölgelerde 1-3 derece azalacağı ancak diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, doğu kesimlerde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi.

Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, özellikle Kırklareli çevresinde kuvvetli yağışların görülebileceği vurgulandı. Edirne’nin 24°C, İstanbul’un 26°C, Kırklareli’nin 22°C ve Kocaeli’nin 30°C olması bekleniyor. Ege bölgesinde parçalı ve az bulutlu havanın hakim olacağı, ancak İzmir’in kuzey kesimlerinde sağanak yağışların görülebileceği tahmin ediliyor. Özellikle Aydın Karahisar ve Denizli’de güneşli bir hava beklenirken, İzmir ve Muğla’da az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.

Akdeniz bölgesinde ise genel olarak az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Adana’nın 35°C, Antalya’nın 29°C, Hatay’ın 35°C ve Mersin’in 32°C olması bekleniyor. İç Anadolu’da da benzer şekilde az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, Ankara’nın 29°C, Çankırı’nın 30°C, Eskişehir’in 29°C ve Konya’nın 30°C olması öngörülüyor.

Batı Karadeniz’de ise zamanla bulutlu bir hava hakim olacak, özellikle gece saatlerinden sonra Düzce çevrelerinde yerel yağışların görülebileceği tahmin ediliyor. Bolu’nun 29°C, Düzce’nin 30°C, Kastamonu’nun 28°C ve Zonguldak’ın 26°C olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz’de ise parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, Samsun’un 30°C ve Trabzon’un 27°C olması öngörülüyor.

Doğu Anadolu bölgesinde ise az bulutlu bir hava beklenirken, Erzurum’un 22°C, Kars’ın 19°C, Malatya’nın 27°C ve Van’ın 21°C olması öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise genel olarak az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Diyarbakır’ın 32°C, Gaziantep’in 32°C, Siirt’in 31°C ve Şanlıurfa’nın 33°C olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Açıkladığı 6 Ekim Hava Durumu Raporu: Batıda Kuvvetli Yağış Uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin