1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Şamil Tayyar: “Beyoğlu’da Kadına Cinsel Saldırı Görüntüleri Ortaya Çıktı, Zanlılar Serbest Bırakılınca Tepki”

AKP’li Şamil Tayyar: “Beyoğlu’da Kadına Cinsel Saldırı Görüntüleri Ortaya Çıktı, Zanlılar Serbest Bırakılınca Tepki”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Şamil Tayyar, Beyoğlu’nda yaşanan sokak ortasındaki cinsel saldırı olayına karşı çıktı. Olayın görüntülerine tepki gösteren Tayyar, zanlıların serbest bırakılmasının sosyal medyada linç kültürünü tetiklediğini belirtti. Bu durumu yargının denetim mekanizması olarak gören Tayyar, sosyal medyanın etkisini kabul etmekle birlikte yasal düzenlemelerle kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı.

Tayyar, olayı sosyal medyada tartışırken yargı camiasından gelen tepkileri de dile getirdi. Dosyalardaki delillerin yeterli olmadığı gerekçesiyle tutuklamaların yapılmadığını belirten yargı mensuplarının tutumunu eleştirdi. Saldırının görüntülerinin bulunduğunu hatırlatan Tayyar, delillerin ortada olmasına rağmen zanlıların neden serbest bırakıldığını sorguladı.

AK Parti’ye yönelik baskılar sonucunda yargının etkilenmemesi adına yeni yasal düzenlemeler talep edildiğine de dikkat çeken Tayyar, sosyal medyanın yargı üzerindeki etkisinin önemli olduğunu ancak kontrol altına alınması gerektiğini savundu. Yargıda yaşanan çürümenin toplumun en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade eden Tayyar, yargının kendi muhasebesini yapması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, tepkilerin ardından zanlıların tutuklandığını hatırlatan Tayyar, bu durumun yasalara uygun olduğunu ve istendiği takdirde yargının işleyişinin düzgün olduğunu belirtti. Sosyal medyanın linç kültürünü reddeden Tayyar, yargının en etkili denetim mekanizması olmasına rağmen sosyal medyanın da kontrol altına alınması gerektiğini savundu.

Sonuç olarak, Tayyar’ın Beyoğlu’ndaki cinsel saldırı olayına ilişkin yaptığı açıklamalar, yargının işleyişine dair eleştirileri ve sosyal medyanın yargıyı etkileme potansiyelini ele aldı. Tayyar, sosyal medyanın denetim altına alınması gerektiğini savunurken yargının da kendi iç muhasebesini yapması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Şamil Tayyar: “Beyoğlu’da Kadına Cinsel Saldırı Görüntüleri Ortaya Çıktı, Zanlılar Serbest Bırakılınca Tepki”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin