1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Semih Çelik’in Ardından Taziye Ziyaretlerinde Bulundu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Semih Çelik’in Ardından Taziye Ziyaretlerinde Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Edirnekapı’da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in intihar öncesinde Eyüpsultan ve Fatih’te öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in ailelerini ziyaret etti. İstanbul Valisi Davut Gül ile birlikte Ayşenur Halil’in ardından İkbal Uzuner’in Eyüpsultan’daki evine giden Bakan Göktaş, ailelerin acılarını paylaşıp, onlara destek olacaklarını belirtti ve başsağlığı dileklerini iletti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, iki aileye psikososyal destek sağlamaya başladı.

Bakan Göktaş, olayı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kınayarak, kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini engellemek için kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti. Bakanlık olarak şiddeti ve şiddeti doğuran sebepleri ortadan kaldırmak için diğer kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını vurguladı. Göktaş, bu tür acıların toplumun her kesimini yaktığını ve kadın cinayetlerine karşı sıfır tolerans ilkesiyle mücadele edeceklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Semih Çelik’in intiharıyla ilgili olarak, toplumsal travma yaratan bu tür olayların çözümü için ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Bakanlık olarak, kadına şiddet ve cinayetlere karşı her türlü önlem ve tedbiri almaya devam edeceklerini belirtti. Göktaş, bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması için toplumun tüm kesimlerinin işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

İki genç kızın vahşice katledilmesiyle toplumun derinden sarsıldığını belirten Bakan Göktaş, bu tür olayların yaşanmaması için herkesin bir araya gelip mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Kadına şiddet ve cinayetlerin önlenmesi için toplumun destek olması gerektiğini ve Bakanlık olarak ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini ifade etti. Göktaş, kadın cinayetlerinin son bulması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Semih Çelik’in Ardından Taziye Ziyaretlerinde Bulundu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin