1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Karabat: Pos Cihazlarıyla Yapılan Tefecilik 100 Milyar Doları Aştı

CHP’li Karabat: Pos Cihazlarıyla Yapılan Tefecilik 100 Milyar Doları Aştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Libya ve Irak’ın merkezindeki pos cihazları üzerinden yapılan tefecilik ve kayıt dışı işlemlere dikkat çekti. Karabat, Libya Merkez Bankası Başkanı Sadiq al-Kabir’in “can güvenliği endişesi” ile Türkiye’ye kaçmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karabat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Libya Merkez Bankası Başkanı’nın Türkiye’ye kaçması üzerine kara para ve vergi kaçakçılığı konularına yönelik incelemelerde bulunulmalıdır. AKP’nin kayıt dışı ekonomi uygulamaları, vatandaşların yoksullaşmasına neden olurken aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini de olumsuz etkilemektedir.”

Karabat, pos cihazları konusunda yapılması gereken önlemlere de değindi:

“Libya ve Irak’tan gelen debit kartları üzerinden yapılan altın satışı gibi gösterilen işlemlerle finansal suçlar eko sistemi oluşturuldu. Bu konuda yürütülen soruşturmaların rantçılar tarafından engellendiğini fakat Türkiye’nin itibarı ve büyük miktardaki vergi kaybının önemli olduğunu belirtmek isterim. Türkiye’nin uluslararası alanda daha güvenilir bir ülke olabilmesi için bu tür suçların önlenmesi gerekmektedir.”

Karabat ayrıca, Amerika’da yapılan pos cihazı tefeciliği ile ilgili soruşturmalara da dikkat çekti ve Türkiye’nin bu konuda ciddi adımlar atması gerektiğini vurguladı.

“Göstermelik operasyonlarla bu sistemin yüzde 1’i dahi çözüme kavuşmaz. Sayın Mehmet Şimşek vergi ödemeyen kuyumcuları hedef alırken, pos cihazı kullanıp kara para aklamak ve vergi kaçırmak gibi suçlarla uğraşanların da aynı şekilde cezalandırılması gerekmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Karabat: Pos Cihazlarıyla Yapılan Tefecilik 100 Milyar Doları Aştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin