1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kahramanmaraş Valiliği, Depremde Ölenler İçin Soruşturma Başlatıyor

Kahramanmaraş Valiliği, Depremde Ölenler İçin Soruşturma Başlatıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş Valiliği’nin kararıyla, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde 76 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi K Blok’un yıkılmasıyla ilgili olarak 8 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verildi. Bu izin sonrasında, söz konusu kamu görevlileri hakkında ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Depremlerde Ebrar Sitesi’nde toplamda 1400 kişi hayatını kaybederken, K Blok’ta ise 76 kişi yaşamını yitirdi ve 10 kişi yaralandı. K Blok’un yıkılmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, tutuksuz 7 kişi hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan dava açıldı ve ceza istendi. Kamu görevlilerinin dosyaları ise ayrıldı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, dönemin Kahramanmaraş Belediyesi’nde görevli 11 kişi hakkında ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından soruşturma başlatmak için Valilikten izin talep etti. İl İdare Kurulu Müdürlüğü’nün incelemesi sonucunda, belirli kamu görevlilerinin yönetmelik hükümlerine uymadığı ve sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle soruşturma izni verilmesi, diğerlerine ise verilmemesi gerektiği rapor edildi.

Raporu inceleyen Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 8 kişi hakkında soruşturma izni verdi. Bu kararın ardından, söz konusu kamu görevlileri hakkında ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından soruşturma başlatıldı. Bu adımın, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine adalet sağlanması için atılan bir adım olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş Valiliği, Depremde Ölenler İçin Soruşturma Başlatıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin