1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Denizli’de 200 Milyon Euro’luk Dolandırıcılık Operasyonu: Dubai Temsilcisi Olarak Tanıtıp Yüksek Kar Vaadiyle Binlerce Kişiyi Kandırdılar!

Denizli’de 200 Milyon Euro’luk Dolandırıcılık Operasyonu: Dubai Temsilcisi Olarak Tanıtıp Yüksek Kar Vaadiyle Binlerce Kişiyi Kandırdılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de Dubai merkezli bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını iddia ederek, gurbetçilerden yüksek kar payı vaadiyle 20 bin Euro ile 300 bin Euro arasında para toplayarak yaklaşık 200 milyon Euro’luk dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen Ertuğrul Sezer ve suç ortakları, polisin düzenlediği operasyonda yakalandı. Ertuğrul Sezer ile birlikte hareket ettikleri belirlenen şüphelilerden Volkan Çark tutuklandı. Mağdurların avukatı Anıl Aba, dolandırıcılığın MASAK tarafından doğrulandığını ve 900 kişiden yaklaşık 200 milyon Euro’nun dolandırıldığını belirtti.

Pamukkale ilçesi Çamlık Mahallesi’nde 2022 yılında Ertuğrul Sezer tarafından ‘dijital finans’ alanında hizmet verdiği belirtilen bir şirket kuruldu. Ertuğrul Sezer, kendisini dünyaca ünlü bir iş insanı olarak tanıtarak, bir süre sonra Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin Denizli temsilcisi olduğunu iddia etti ve yüksek kar vaadiyle yatırımcılara çağrıda bulundu.

Ertuğrul Sezer, Türkiye, Fransa, Belçika, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerdeki gurbetçilerden 20 bin Euro ile 300 bin Euro arasında para topladı. Yatırımcılara aylık yüzde 15, yıllık ise ana paranın 5 katı kar payı vaadiyle birlikte her bir yatırımcı getirene yüzde 10 ödeme sözü verildi. Ancak para yatıranlar, kar paylarını ve yatırdıkları paralarını alamayınca dolandırıldıklarını fark ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Operasyon sonucunda Ertuğrul Sezer ve suç ortağı Volkan Çark tutuklandı, diğer 3 şüpheli ise firari durumda.

Mağdurların avukatı Anıl Aba, dolandırıcılığın Seçil Erzan davasından çok daha büyük bir vaka olduğunu belirtti. 900 kişiden yaklaşık 200 milyon Euro’nun dolandırıldığını açıkladı. Avukatlar, dolandırılanların çoğunun şikayetçi olmadığını ve MASAK raporunda kara para aklandığının tespit edildiğini söyledi.

Dolandırılan kişilerden bazılarının avukatı Gizem Öğür, MASAK raporunda 50 milyon lirayı bulan para transferlerine rastlandığını ve şüphelilerin kara para aklama suçu işlediğinin belirlendiğini aktardı. Dolandırıcılık suçunu işleyen şahısların tutuklandığı ve diğerlerinin yurt dışına kaçtığı bilgisi verildi. Dolandırılan mağdurların avukatları, firari şüpheliler için kırmızı bülten talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizli’de 200 Milyon Euro’luk Dolandırıcılık Operasyonu: Dubai Temsilcisi Olarak Tanıtıp Yüksek Kar Vaadiyle Binlerce Kişiyi Kandırdılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin