1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İncel Akımı Cinayetlerle Bağlantılı mı?

İncel Akımı Cinayetlerle Bağlantılı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da cuma günü kendisi gibi 19 yaşında olan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik adlı suçluyla ilgili araştırmalar devam etmektedir. Katilin telefonunda yapılan incelemede, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden üyesi olduğu bir grupta “incel” olarak adlandırılan kişilerle iletişimde bulunduğu tespit edilmiştir. “İncel”, İngilizce “involuntary celibacy” (istemsiz bekârlık) ifadesinin kısaltması olup, kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri işaret etmektedir.

Semih Çelik’in işlediği cinayetlerden bir gün sonra internet üzerinde yayılan ve bu görüşlere sahip kişilerin yer aldığı bir mesajlaşma uygulamasındaki gruptan alındığı belirlenen “destekleyici”, “övücü” paylaşımlar üzerine polis, yurt genelinde geniş çaplı bir takip başlatmıştır.

81 İl Emniyet Müdürlüğü’nün Siber devriye ekiplerince yürütülen takip ve izleme çalışmalarında, “incel” akımı ve benzeri içeriklere sahip hesap ve siteler dikkatle gözlemlenmektedir. Emniyet birimleri, Eskişehir’de aşırı sağcı semboller kullanan bir saldırgan tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya ilişkin çalışmaları operasyon ve gözaltılara dönüştürme aşamasındadır.

Son zamanlarda yaşanan bu tür cinayetlerin altında yatan sosyolojik ve psikolojik sebepler araştırılmaktadır. Uzmanlara göre, şiddetin toplumda normalleşmesi, psikopatlar ve taklit davranışları gibi faktörler, bu tür suçların artmasına neden olabilmektedir. Konunun ciddiyetinin farkında olunması ve toplumsal yapının düzeltilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İncel Akımı Cinayetlerle Bağlantılı mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin