1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kızılay’ın 6 Araçlık İhalesi Şaşırtıcı Detaylarla Açıklandı!

Kızılay’ın 6 Araçlık İhalesi Şaşırtıcı Detaylarla Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızılay’ın 6 araçlık ihalesi, 5 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. İhalede araçların sıfır, 150 beygir gücünde, yağmur sensörü ve otomatik klimaya sahip olması gibi belirli şartlar arandı. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Kızılay’ın araç ihalesine ilişkin teknik şartları eleştirerek, Kızılay’ın depremde çadır satması gibi faaliyetlerle tanınan bir kurum olduğunu belirtti. 6 araçlık ihalede araçların C segmentinde olması ve belirli teknik özelliklere sahip olması gerektiği vurgulandı.

Akdoğan, ihalede belirtilen teknik şartların arabaların fiyatını artırdığını savundu. Araçların sıfır olması, 150 beygir gücünde olması, otomatik vites, multimedya ekran, otomatik klima gibi özelliklerin bulunması gerektiği belirtildi. Arabaların jantlarının en az 17 inç büyüklüğünde ve alüminyum olması gerektiği de ifade edildi. Akdoğan, bu şartların yerine getirilmesi durumunda araçların fiyatının makul bir seviyede olabileceğini ancak Kızılay’ın belirlediği teknik şartların araçların fiyatını 2,5 kat artırdığını iddia etti.

Akdoğan, Kızılay’ın kamuya ait bir kurum olmadığını ancak Cumhuriyet’in özünde yer alan ve onursal başkanı olan Cumhurbaşkanı ile ilişkilendirilen bir kurum olduğunu belirtti. Akdoğan, Kızılay’ın belirlediği teknik şartların araçların fiyatını artırarak kamu kaynaklarının israfına neden olduğunu savundu. Akdoğan, bu zihniyetin değişene kadar her türlü israfa ve haksız kazanca karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Sonuç olarak, Kızılay’ın 6 araçlık ihalesiyle ilgili olarak belirlenen teknik şartların araçların fiyatını gereğinden fazla artırdığı ve kamu kaynaklarının israfına neden olduğu iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Kızılay’ın faaliyetleri ve ihale süreci ile ilgili eleştirilerde bulunarak, şeffaf ve israfa karşı bir anlayışı benimseyeceklerini belirtti. Akdoğan, Kızılay’ın belirlediği teknik şartların araçların fiyatını 2,5 kat artırdığını ifade ederek, bu durumu kamuoyuna duyurmak amacıyla açıklamalarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kızılay’ın 6 Araçlık İhalesi Şaşırtıcı Detaylarla Açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin