1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Genel Kurulu Bu Hafta Yoğun Gündemle Başlıyor!

TBMM Genel Kurulu Bu Hafta Yoğun Gündemle Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, 8 Ekim Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak. Bu oturumda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail’in saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmeler konusunda milletvekillerini bilgilendirecek. Oturumun kapalı yapılması bekleniyor.

Daha sonraki oturumlarda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine devam edilecek. Teklife göre, Milli Eğitim Akademisi kurulacak. Öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek.

Öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunan tutarda her ay ödeme yapılacak. Üç yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenler, talepleri doğrultusunda görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanacak. Atanan öğretmenler, 1 yıl süreyle yer değiştiremeyecekler.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları işleyen ya da cinsel suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezalar artırılacak. Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve belirli koşulları sağlayanlar başöğretmen ünvanı için başvurabilecekler.

Genel Kurul aynı zamanda Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na 3 üye seçecek. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu İslamofobi ve İrkçılık Incelemesi Alt Komisyonu, RTÜK yetkililerini dinleyecek. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, alt komisyonların kurulmasını ele alacak. Mecliste bulunan siyasi partilerin grubu Salı ve Çarşamba günleri grup toplantıları yapacaklar.

TBMM Genel Kurulu’nun çalışmaları oldukça yoğun geçecek ve pek çok önemli konu görüşülecek. Meclis üyeleri, kanun teklifleri ve raporları detaylı bir şekilde ele alacaklar. Toplantılarda alınacak kararlar, ülkenin eğitim sistemi ve diğer alanlardaki gelişimi üzerinde büyük etkilere sahip olabilir. Meclis çalışmaları yakından takip edilerek, ülkenin geleceği konusunda önemli ipuçları elde edilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu Bu Hafta Yoğun Gündemle Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin