1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İsrail’in Gazze’de Katlettiği Masumlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki: ‘Bedelini Ödeyecekler!’

İsrail’in Gazze’de Katlettiği Masumlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki: ‘Bedelini Ödeyecekler!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’deki soykırım saldırılarının üzerinden bir yıl geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen süre içinde İsrail’e karşı diplomatik girişimlerde bulundu ve dünyaya ‘Bedelini ödeyecekler’ çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, 7 Ekim’den tam 365 gün önce binlerce masum yaşamını yitirdi. Gazze’deki hastaneler, ibadethaneler ve okullar yerle bir edildi. Gazeteciler, sivil toplum temsilcileri ve barış elçileri de saldırılarda hayatını kaybetti.

Gazze, Filistin ve Lübnan’da ölenler sadece masum insanlar değil, aynı zamanda insanlık ve uluslararası sistemdir. İnsanlık, tüm umutlarıyla birlikte katledildi ve dünyanın gözü önünde olan bu vahşet unutulmamalıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in uzun yıllardır süren soykırım politikasına son vermesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in bu işgal ve istila politikalarının bedelini ödeyeceğini belirten Erdoğan, dünyayı bu konuda birlik olmaya çağırdı.

Erdoğan’a göre, Gazze soykırımının hesabı sorulmadığı sürece dünya huzura kavuşamayacaktır. Türkiye olarak İsrail’e karşı durmaya devam edeceklerini ve dünyayı bu onurlu duruşa dahil etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bugün 7 Ekim… Tam 365 gün önce hayatta olan, çoğu çocuk ve kadın 50 bin kardeşimiz vahşice katledildi. Gazze’deki hastaneler, farklı inançlara ait ibadethaneler, okullar artık ayakta değil. Pek çok gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, barış elçisi artık aramızda değil. Twitter üzerinden yayımlanan bu açıklamalarla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e karşı sert duruşunu ve soykırımı kınayan sözlerini yinelediği gözlemleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’de Katlettiği Masumlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sert Tepki: ‘Bedelini Ödeyecekler!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin