1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Söz Bizimdir, Sığınmacıları Memleketlerine Yollayalım”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Söz Bizimdir, Sığınmacıları Memleketlerine Yollayalım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel, Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Sevgi Parkı’nda düzenlenen halk buluşmasında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde CHP’nin 47 yıl aradan sonra birinci parti olduğunu ve Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine hizmet etme yetkisini elde ettiklerini vurguladı. Bir önceki yıl 6 Şubat’ta yaşanan depremleri hatırlatan Özel, o süreçte ve sonrasında kentin ihmal edildiğini ifade etti. Seçim öncesinde Bursa’nın Ulu Cami’nin restorasyonuyla ilgili verilen söze değinen Özel, bu sözün yerine getirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Ancak seçimlerin ardından Ulu Cami projesine başlanılmadığını, ihale sürecinin 2023 Eylül ayında başlatıldığını ancak çalışmaların sürmediğini açıkladı. Özel, partisi olarak verdikleri sözlerin arkasında olduklarını ve sözlerini yerine getireceklerini dile getirdi.

Hatay ve Kilis’te yaşanan büyük sığınmacı sorununa dikkat çeken Özel, Suriye’de genel af ilan edilmesiyle birlikte Türkiye’nin bu durumu fırsata çevirmesini önerdi. Esad’la görüşmek gerektiğini belirten Özel, Suriye yönetiminin kendilerine gönderdiği resmi yazıyı beklediğini ve gereken teminatları alarak çözüme yönelik adımlar atacaklarını ifade etti. Suriye’deki genel af ilanının bir fırsat olduğunu vurgulayan Özel, Avrupa Birliği ülkeleriyle görüşmeler yapıldığını ve çözüm bulunması durumunda sığınmacıların memleketlerine geri gönderilmeleri gerektiğini belirtti. Özel ve beraberindekiler daha sonra CHP Hatay İl Başkanlığına basına kapalı bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Özel, konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de söz verdiği Ulu Cami projesinin henüz başlamadığını ve söz konusu projenin kendileri tarafından incelenip gerekli adımların atıldığını anlattı. Ayrıca, depremzedelerin yaşadığı sıkıntıların hala devam ettiğine dikkat çekti ve hükümeti bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

Sonuç olarak, Özgür Özel’in konuşması seçim öncesinde verilen sözlerin yerine getirilmemesini eleştirdiği ve partisinin depremzedelerin yaşadığı sorunlara karşı duyarlı olmaya devam edeceğini vurguladığı bir halk buluşması oldu. Sığınmacı sorununa da değinen Özel, Suriye’deki gelişmeleri fırsata çevirerek çözüm yolunda adımlar atılması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Söz Bizimdir, Sığınmacıları Memleketlerine Yollayalım”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin