1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Filistin’e Yapılan Zulme Karşı Sesimizi Yükseltiyoruz! Rize’den Filistin’e Destek

Filistin’e Yapılan Zulme Karşı Sesimizi Yükseltiyoruz! Rize’den Filistin’e Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin’e destekli 81 ilde yapılan basın açıklaması Rize Memiş Ağa parkında, İl Başkanı Yılmaz Katmer tarafından gerçekleştirildi. Katmer, açıklamasında bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırısının birinci yılında bir araya gelindiğini ve Filistin halkının maruz kaldığı zulmü kabul etmediklerini vurguladı. Gazze Şeridi’ne yapılan saldırılar sonucunda on binlerce masum Filistinli sivilin öldüğüne dikkat çeken Katmer, 7 Ekim’i bir bahane olarak kullanarak soykırım suçunu örtmeye çalıştıklarını belirtti. İsrail’in geçmişte de süregelen zulmünü vurgulayan Katmer, uluslararası toplumun bu duruma karşı gereken adımları atmaktan uzak olduğunu ifade etti.

İsrail’in bölgede istikrarsızlık ve kaosun kaynağı olduğunu belirten Katmer, Nazi Almanya’sından farksız olduklarını, ırkçı, saldırgan bir ideolojiye sahip olduklarını ve tüm bölgeyi tehdit ettiklerini dile getirdi. Diğer ülkelerin sessiz kalarak bu vahşete ortak olduğunu belirten Katmer, İslam dünyasının güçlü ve adil bir Türkiye’ye ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Türkiye’nin Filistin’e diplomatik ve insani yardımlarla destek olduğunu ve desteklemeye devam edeceğini belirten Katmer, stratejik hazırlıklarını tamamlayarak ülkenin toprak bütünlüğünü koruyacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Filistin davasını savunacaklarını ifade eden Katmer, Filistin’in sadece bir coğrafi bölge değil, tüm insanlığın vicdan davası olduğunu vurguladı.

Açıklamanın devamında, İsrail’in durdurulması ve Netanyahu’nun hesap vermesi gerektiği vurgulandı. İsrail’in yaptığı zulme karşı mücadelenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde devam edeceği belirtildi. Türkiye’nin güçlü bir siyasi irade ile bölgenin istikrarı için önemli bir rol oynadığı ifade edildi. Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten açıklamanın sonunda, İsrail’in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı. Bu mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin devam edeceği ve tüm insanlığın vicdan davasının destekleneceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin’e Yapılan Zulme Karşı Sesimizi Yükseltiyoruz! Rize’den Filistin’e Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin