1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Muğla’da Öğrenci Eyleminde Şerzan Kurt’u Vuran Polisin Çıkan Kararı Şaşırttı!

Muğla’da Öğrenci Eyleminde Şerzan Kurt’u Vuran Polisin Çıkan Kararı Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’da 12 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen öğrenci eylemleri sırasında Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Şerzan Kurt, tabancayla omzundan vurularak ağır yaralandı. Kurt, olayın ardından hemen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Olayın faili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube polis memuru Gültekin Şahin tutuklandı.

Şahin hakkında ‘olası kasıtla nitelikli adam öldürme’ suçundan açılan davada, verilen cezalar Yargıtay tarafından 3 kez bozularak geri gönderildi. Davanın güvenlik nedeniyle Eskişehir’de görülmesine karar verildi ve duruşmalar Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Şerzan Kurt’un ölümüne ilişkin dava Eskişehir’de 4. kez görüldü. Duruşmaya sanık polis memuru Gültekin Şahin, aile avukatları ve Şerzan Kurt’un ailesi katılırken, aile üyeleri SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Sanık polis memuru Şahin, duruşmada yaptığı savunmada, 14 yıldır mağdur olduğunu ve suçsuz yere 6 yıl cezaevinde hapis yattığını iddia etti. Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt ise sanığın suçsuzluğunu kabul etmeyerek, oğlunun karanlık çete grupları tarafından hedef seçilerek öldürüldüğünü öne sürdü. Mahkeme savcısı ise polis memurunun olay sırasında görev sınırlarını aşarak ölüme sebep olduğunu belirterek, Şahin hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar ceza talep etti.

Dava süreci 14,5 yıldır devam eden ve çeşitli aşamalardan geçen bir süreç olduğunu belirten sanık avukatı, davanın trajikomik bir hal aldığını ifade etti. Avukat, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve davanın birçok eksikliğe sahip olduğunu dile getirerek, müvekkilinin beraatını umut ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, polis memurunun yurt dışına çıkışını yasaklayarak duruşmayı kasım ayına erteledi.

Dava süreci boyunca yaşanan gelişmeler ve tarafların savunmaları, Şerzan Kurt’un ölümüyle sonuçlanan olayın aydınlatılması adına önemli bir adım oluşturmaktadır. Tarafların görüşleri ve mahkeme süreci, adil bir yargılama sürecinin işlediğini göstermektedir. Umulur ki, adalet en kısa sürede sağlanır ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için gerekli adımlar atılır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’da Öğrenci Eyleminde Şerzan Kurt’u Vuran Polisin Çıkan Kararı Şaşırttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin