1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MİT, PKK/YPJ’nin Canlı Bomba Saldırısı Planlayan Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi!

MİT, PKK/YPJ’nin Canlı Bomba Saldırısı Planlayan Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk istihbarat birimi olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan canlı bomba saldırısının sorumlularından biri olan terör örgütü PKK/YPJ üyesi Hezal Belge’nin Suriye’nin Amude bölgesinde etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MİT’in operasyonu sonucunda Belge’nin öldürüldüğü belirtildi. Belge’nin Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan saldırıda nasıl bir rol aldığı ve hangi tür eylem yapmayı amaçladığı ise henüz detaylandırılmadı.

MİT’in operasyonu neticesinde Amude bölgesinde etkisiz hale getirilen Hezal Belge’nin terör örgütü PKK/YPJ içerisinde ne tür bir pozisyonda olduğu da henüz açıklanmadı. Ancak MİT’in yaptığı açıklamalarda Belge’nin Türkiye’ye karşı gerçekleştirilmesi planlanan saldırıda önemli bir rol üstlendiği ve örgüt içerisinde önemli bir konuma sahip olduğu vurgulandı.

Suriye’nin kuzeyinde bulunan Amude bölgesinde gerçekleştirilen operasyon, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. MİT’in yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda belirlenen hedef, terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olan ve Türkiye’ye karşı tehdit oluşturan kişiler ve gruplara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla etkisiz hale getirilmeye devam edecek.

Türkiye, uluslararası terörle mücadele kapsamında başta PKK olmak üzere birçok terör örgütüyle mücadele etmeye devam ediyor. PKK terör örgütü, Türkiye’nin güvenliğine yönelik birçok saldırı gerçekleştirmiş ve binlerce masum insanın yaşamını yitirmesine neden olmuştur. Türk istihbarat birimleri de bu terör örgütlerinin üyelerini etkisiz hale getirerek Türkiye’nin güvenliğini sağlamaya çalışmaktadır.

MİT’in Amude bölgesinde etkisiz hale getirdiği Hezal Belge operasyonu, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gösterirken, PKK ve diğer terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olan kişilere karşı yapılan operasyonların devam edeceğini de vurgulamış oldu. Türkiye, terörle mücadele konusundaki kararlı tutumunu sürdürmeye devam edecek ve terör örgütleriyle mücadelede uluslararası işbirliğine önem vermeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT, PKK/YPJ’nin Canlı Bomba Saldırısı Planlayan Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin