1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. ÖZYES Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM’den Son Dakika Açıklama!

ÖZYES Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM’den Son Dakika Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) sonuçları 19 Eylül tarihinde açıklandı ve tercih işlemleri 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Binlerce aday şimdi, ÖZYES tercih sonuçlarının ne zaman duyurulacağını merakla bekliyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen tarihler doğrultusunda, 2024-YKS kapsamında Spor Bilimleri İçin ÖZYES tercih işlemleri gerçekleşti. Ancak tercih sonuçları henüz açıklanmadı ve en geç iki hafta içinde duyurulması bekleniyor.

Yerleştirme işlemi, adayların puanları, tercih ettikleri yükseköğretim programları ve bu programların kontenjan ile koşulları dikkate alınarak ÖSYM tarafından yapılacak. Adaylar, Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanacak ve tercih sırasına göre yerleştirilecek. Öğretmenlik programlarına yerleşmek isteyen adayların Y-TYT’de en az 800 bininci sırada olması gerekiyor.

Eşit puana sahip adayların yerleştirilmesinde, öncelik TYT sınav puanı yüksek olan adaya verilecek ve OBP’si yüksek olan aday öncelikli olacaktır.

ÖSYM, merkezî yerleştirme sürecinde dolmayan veya kayıt yapılmayan kontenjanlara ek yerleştirme yapacak. Engelli sporcular için ayrılan kontenjanların dolmaması durumunda, boş kontenjanlar genel kontenjanlara aktarılacak ve yerleştirme işlemleri bu doğrultuda devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÖZYES Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM’den Son Dakika Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin