1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “İyi Hal İndirimi Yeniden Tartışılmalı”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “İyi Hal İndirimi Yeniden Tartışılmalı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, iyi hal indirimi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç’un yapmış olduğu açıklamalara göre, bir yıllık denetimin serbestlik süresinden yararlanabilmesi için kişilerin belirli bir süre cezaevinde kalmalarını öngören bir teklifleri olduğu ve bu teklifi tekrar gündeme getireceklerini belirtti. Özellikle duruşmadaki kılık kıyafetinin indirim sebebi olmaması yönünde düzenlemeler yapıldığını ancak bu konudaki eleştirilerin devam ettiğini dile getirdi. Bu nedenle iyi hal indiriminin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Tunç, ceza hukukçuları, akademisyenler, uygulayıcılar ve milletvekilleriyle iyi hal indiriminin devam edip etmeyeceği konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti. Toplumda suçlara yönelik denetimin serbestlik uygulamalarının eleştiriye neden olduğunu belirten Bakan Tunç, toplumdan gelen eleştirilerin dikkate alınması gerektiğini ve toplumu suçtan korumanın ceza adaletinin temel amacı olduğunu söyledi. Suç işlenmesini önleyici tedbirlerin önemine vurgu yapan Bakan Tunç, eğitim çalışmaları, ailelere yönelik bilgilendirme çalışmaları ve etkin soruşturma süreçlerinin gerekliliğinden bahsetti.

Soruşturma sürecinde delillerin ve görüntülerin elde edilmesinin toplumda rahatsızlık yarattığını belirten Bakan Tunç, adli kolluğa ilişkin düşüncelerin tartışılması gerektiğini dile getirdi. Ceza infaz sisteminin daha çatı cı ve ıslah odaklı olması gerektiğini ifade eden Bakan Tunç, ceza alan kişilerin tahliye sonrası suç işlememesi için eğitim ve mesleki atölye çalışmalarının arttırılacağını söyledi. Ayrıca yargı reform strateji belgesinin çerçevesinde adalet sisteminin daha hızlı ve öngörülebilir olması gerektiğini vurguladı.

Cezaevlerinin doluluk oranlarıyla ilgili olarak, cezaevinin dolu olması durumunda bir suçlunun cezaevine alınmamasının kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Tunç, devletin bu konuda gerekli tedbirleri aldığını ve cezaevlerinin doluluk oranlarının mazeret olamayacağını ifade etti. Doluluk oranlarını azaltmak için yatırım programları ve çalışmaların hızlandırıldığını söyleyen Bakan Tunç, suç işlenmişse tutuklama gerektiğinde hakim veya savcının cezaevi doluluğuna bakmadan karar vermesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “İyi Hal İndirimi Yeniden Tartışılmalı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin