1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Beşiktaş’taki Yangın Davası: Tanık Açıklamaları Ve Ara Karar!

Beşiktaş’taki Yangın Davası: Tanık Açıklamaları Ve Ara Karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Marmara Cezaevi’nin karşısındaki salonda gerçekleşen duruşmada 5 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile müştekiler, avukatları ve izleyicilerin katılımıyla yapıldı. Duruşmaya, müştekilerin, kendi şehirlerindeki adliyelerden SEGBİS aracılığıyla bağlanmasıyla geniş bir katılım sağlandı.
Gece kulübünde muhasebe müdürü olarak çalışan tanık Berna Çaltepe, gece kulübünde yaşanan olaylar hakkında detaylı bilgiler verdi. Şahzade Şekergümüş’ün mekan sahibi olduğunu, bir dönem kulübün kendisi üzerinde olduğunu, çalışanlara iş güvenliği eğitimi verildiğini ve her yıl yangın söndürme aletlerinin yenilendiğini belirtti. Tanık Engin Eser ise izinli olmasına rağmen olay günü iş yerine gittiğini ve yangının nasıl başladığını anlattı.
Mahkeme heyeti ara kararında, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 29 kişinin “maktul”, 27 kişinin “müşteki” ve 9 kişinin “sanık” sıfatıyla yer aldığı belirtildi. İddianamede, gece kulübünde çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı vurgulandı.
Ayrıca, iddianamede sanıkların, bilinçli taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmaktan cezalandırılmaları talep edildi. Mahkeme dosya kapsamında Beşiktaş Belediyesi yetkilileri ve diğer kamu görevlileri hakkında da işlem yapılmasını kararlaştırdı. Bu isimler hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “taksirle ölüm” suçlarından ceza talep edildi.
Duruşma boyunca tanıkların ifadeleri ve mahkeme heyetinin aldığı ara kararlar doğrultusunda dosya incelenmeye devam edecek. Olayın tüm detayları ve sorumluları ortaya çıkarılmaya çalışılırken, adaletin sağlanması için titiz bir çalışma yürütülüyor. Gece kulübündeki yangın faciasının yankıları sürerken, davanın geleceği ve alınacak kararlar merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beşiktaş’taki Yangın Davası: Tanık Açıklamaları Ve Ara Karar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin