1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hatay’ın Lezzetleri Coğrafi İşaretle Tescillendi

Hatay’ın Lezzetleri Coğrafi İşaretle Tescillendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden biri olan Antakya simidi, Antakya külçesi, Belen tava, zahter salatası, tel kadayıfı ve tandır kahkesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Bu ürünlerin tanıtımı, Valilik girişimiyle Odabaşı Mahallesi’ndeki Hatay Gastronomi Çarşısı’nda düzenlenen bir programla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Vali Mustafa Masatlı, Hatay’ın zengin kültürel ve ekonomik değerlerinin korunarak, gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Coğrafi işaret alan ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırdığını belirten Masatlı, Hatay’ın gastronomi zenginliğini desteklemek amacıyla yapılan çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Masatlı, göreve geldiğinde 25 olan coğrafi işaret sayısını bugün 37’ye yükselttiklerini söyleyerek, tescil bekleyen başvuruların tamamlanmasıyla bu sayının 124’e çıkacağını açıkladı. Bununla birlikte, Vali Masatlı, Hatay’ın mutfak kültürünü depremlere rağmen koruyacaklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise Hatay’a ait 6 ürünün daha coğrafi işaret tescili aldığını belirterek mutluluğunu dile getirdi. Programın ardından katılımcılara coğrafi işaret belgesi alan 6 ürün ikram edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’ın Lezzetleri Coğrafi İşaretle Tescillendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin