1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Diyarbakır Valiliği, Dem Parti’nin mitingine yasak getirdi: İşte detaylar

Diyarbakır Valiliği, Dem Parti’nin mitingine yasak getirdi: İşte detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 13 Ekim Pazar günü Diyarbakır’da düzenlenecek olan miting için başvuruda bulundu. Ancak Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK’nın çağrısı nedeniyle mitingi yasakladı ve kentte 5 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı getirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada mitinge katılım çağrısının terör örgütü PKK tarafından yapıldığı gerekçesiyle mitingin iptal edildiği belirtildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da konuşmacı olarak yer alacağı planlanan mitingin yasaklanmasıyla birlikte, 9-13 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır’da eylem ve etkinlik yasağının uygulanacağı duyuruldu.

Açıklamada, “13 Ekim 2024 Pazar günü 13:00-18:00 saatleri arasında ilimiz Yenişehir İlçesi İstasyon Meydanı’nda düzenlenmek istenilen miting ile ilgili olarak yapılan değerlendirme neticesinde; PKK/KCK terör örgütünün çağrıları dâhilinde 9 Ekim tarihi bahane gösterilerek, bu tarihten itibaren ilimizdeki teröre müzahir yapıların yaygın illegal eylemler yapabileceği, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici kışkırtıcı eylemlerin gerçekleştirilebileceği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü hedef alan müessif olayların yoğunluk kazanabileceği ve miting süresince kamu düzeni ve güvenliğinin ciddi şekilde bozulabileceği” denildi.

Mitingin yasaklanmasının ardından DEM Parti’nin önümüzdeki süreçte alacağı kararlar ve yapılacak olan etkinlikler merakla beklenmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır Valiliği, Dem Parti’nin mitingine yasak getirdi: İşte detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin