1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İçişleri Bakanı: “Çocuklara İşkence Yapanlar Yakalanıyor!”

İçişleri Bakanı: “Çocuklara İşkence Yapanlar Yakalanıyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord sosyal medya platformunda suç unsuru içerikli videoları düzenlediği tespit edilen B.T. adlı çocuğun İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından muhafaza altına alındığını açıkladı. Aynı şekilde, Telegram’da “Hz Ebu Cehil” adlı grupta çocuk müstehcenliği, polise ve şehitlere hakaret, dini değerleri aşağılayıcı paylaşımlar yapan A.D.C. adlı başka bir çocuğun da ekipler tarafından takibe alındığını belirtti.

Yerlikaya, olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu: B.T. ve A.D.C.’nin ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacaktır. Milli ve manevi değerlerimize karşı saygısızlık yaparak halkı kin ve düşmanlığa sevk eden ve cinsel istismara yol açan siber zorbaları göz ardı etmeyeceğiz. Çocukların kötü niyetli insanlar tarafından kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Hangi yolla olursa olsun, çocuklarımıza zarar verenleri bulup yargı önüne çıkaracağız.

Bu tür suçları işleyen kişilerin, adaletten kaçamayacaklarını vurgulayan Yerlikaya, çocukları kötülüklerine alet edenlerin her türlü önlem alınarak adalete teslim edileceğini ifade etti. Toplumun değerlerine saygısızlık eden, ahlaki çerçeveden çıkan ve suç işleyen kişilere karşı sıfır tolerans politikası izleyeceklerini belirtti.

İçişleri Bakanı, suç unsuru içeren içeriklerin internet üzerinden yayılmasına karşı mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü ve çocukların korunması konusunda hassasiyetle çalıştıklarını ifade etti. Dolandırıcılık, şantaj, taciz gibi siber suçların en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını ve suçluların en kısa sürede tespit edilip adalet karşısına çıkarılacağını belirtti.

Son olarak, Yerlikaya, suç unsurları bulunan paylaşımların bildirilmesi çağrısında bulunarak, toplumun her bireyinin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Suç işleyenlerin cezasız kalmayacağını ve devletin bu tür suçların önlenmesi konusunda kararlı bir mücadele yürüteceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı: “Çocuklara İşkence Yapanlar Yakalanıyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin