1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Orta Doğu’da Bölgesel Savaş Endişesi! İşte Yaşananlar…

Orta Doğu’da Bölgesel Savaş Endişesi! İşte Yaşananlar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM’de İsrail tehdidi ile ilgili kapalı oturum için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yorumlarına yanıt verdi. Güler, Özel’e seslendi ve “Sayın Genel Başkanı dinleyemedim ne dediğini ama biz onların arzu ettiği, onların ihtiyaç duyacağı bilgileri dün orada sunmaya çalıştık. Biraz sabırlı olun, bakacağız. Biraz sabırlı olun diyorum” ifadelerini kullandı.

Bir gazeteci, AKP grup toplantısı öncesinde Milli Savunma Bakanı Güler’e CHP Genel Başkanı Özel’in İsrail tehdidi ile ilgili sözlerini hatırlattı. Güler, “Sayın Genel Başkanı dinleyemedim ne dediğini ama biz onların arzu ettiği, onların ihtiyaç duyacağı bilgileri dün orada sunmaya çalıştık” şeklinde yanıt verdi.

Güler, “Pençe Operasyonu’nda son durum ne, ‘Kasım ayında kilidi kapatacağız’ demiştiniz” şeklindeki soruya, “Kasıma gelelim bakacağız” yanıtını verdi. Güler, daha önceki açıklamalarını hatırlatan muhabire, “Orada yapılan işleri her halde tahmin ediyorsunuz değil mi? 40 yıldır uğraştığımız işle uğraşıyoruz. Ağustosta sorarsan tabii Kasım diyeceğim. İnşallah.. Kasım gelince konuşacağız” diye cevap verdi.

Lübnan’daki vatandaşların tahliyesiyle ilgili soruya da Bakan Güler, “Onlarla ilgili açıklama yapılacak. Biraz sonra takip ederseniz dinleyeceksiniz hepsini” şeklinde yanıt verdi.

Orta Doğu’da yaşanan gerginlik ve çatışmalarla ilgili olarak yapılan paylaşımda ise, İsrail’in Hizbullah’a yönelik operasyonları ve sonrasındaki gelişmeler anlatıldı. İran’ın misilleme saldırısı ve tırmanan gerilimler üzerine ABD ve diğer ülkelerin uyarılarına yer verildi. Ayrıca İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Hizbullah’a karşı yapılacak savaşa ilişkin açıklamaları da aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Orta Doğu’da Bölgesel Savaş Endişesi! İşte Yaşananlar…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin