1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hızlı ve alkollü sürücüye verilen hapis cezası dikkat çekiyor

Hızlı ve alkollü sürücüye verilen hapis cezası dikkat çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

10 Haziran’da saat 03.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Lara Caddesi’nde trajik bir olay meydana geldi. Otomobilinin dörtlülerini yakarak inen Tarık Deniz, yolun karşısına geçerken Burak Sarıoğlu’nun kullandığı araca çarptı ve hayatını kaybetti. Olayda hızlı ve alkollü olduğu iddia edilen Sarıoğlu, kimlik ve cüzdanını kaza yerinde bırakarak kaçtı. Üç gün sonra polise teslim olan Burak Sarıoğlu, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle Sarıoğlu hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan dava açıldı. İlk duruşmada sanık tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Karar duruşmasında Sarıoğlu, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CEZA DÜŞÜRÜLÜP, TAHLİYE EDİLDİ
Her iki taraf avukatlarının itirazını değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Sarıoğlu’nun alkollü olmadığını savunduğu ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, ‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan tali kusurlu olduğunu düşünerek sanığı önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bilinçli taksir artırılarak ceza 4 yıla yükseltildi. Cezaevinde geçirdiği süre göz önünde bulundurularak Sarıoğlu’nun tahliyesine karar verildi.

‘OĞLUMU 32,5 METRE SAVURMUŞ’
Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Tarık Deniz’in babası, emekli polis memuru Cuma Deniz, verilen cezayı az bulduklarını belirtti. Karara itiraz ettiklerini ve istinaf mahkemesine başvurduklarını söyledi. Annesi Cennet Deniz ise olayı bir cinayet olarak nitelendirerek adalet sistemindeki eksikliklere dikkat çekti.

Bu trajik olayda adaletin sağlanması ve aileye hak ettikleri cevabın verilmesi için mücadele devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hızlı ve alkollü sürücüye verilen hapis cezası dikkat çekiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin