1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Domuz Eti Skandalı’ Açıklaması: İşte Detaylar!

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Domuz Eti Skandalı’ Açıklaması: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarında yayılan ‘domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı’ iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği’nde domuz etine ilişkin herhangi bir tanımın yer almadığını belirtti. İddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bakanlık, denetimlerin mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

Ayrıca, domuz eti tespitine ilişkin belgelerin Şubat ve Mart aylarındaki iki raporla yapıldığı ortaya çıktı. Sosyal medya platformu üzerinden yapılan manipülatif paylaşımların doğru olmadığının altını çizen Bakanlık, ilgili tebliğ metnine www.mevzuat.gov.tr üzerinden ulaşılabileceğini duyurdu.

Bu olayın ardından Yunanistan’da Müslümanlar ve Türkiye’de gavur tohumu üzerine yapılan bir belgeselin tanıtımı da sosyal medyada paylaşıldı. Mübadele adlı belgesel, kayıp bir kuşağın hikayesini ele alıyor. Görüntüler ve bilgiler, belgeselin YouTube linki üzerinden paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ‘Domuz Eti Skandalı’ Açıklaması: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin