1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Nazımiye Belediyesi’nde 17 Milyon Borç Krizi: Hizmet Yapamıyoruz!

Nazımiye Belediyesi’nde 17 Milyon Borç Krizi: Hizmet Yapamıyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Nazımiye Belediyesi Borç Yükü Altında”

31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız belediye başkanı Cafer Kırmızıçiçek’ten CHP’ye geçen 3 bin 437 nüfuslu Nazımiye Belediyesi, Başkanı Ali Emrah Tekin’in açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Belediyenin 17 milyon TL borcu olduğunu ve yaşadıkları maddi sıkıntının ciddiyetini vurgulayan Tekin, belediyenin hizmet yapamaz duruma geldiğini belirtiyor.

“İktidarın Belediyeleri İşlevsiz Hale Getirme Siyaseti”

Belediye Başkanı Tekin, mevcut hükümetin muhalif belediyeleri işlevsiz hale getirmek için çaba gösterdiğini söyleyerek, kamu kurumlarının da bu sürece alet edildiğini ifade ediyor. Borç yükü altında olan belediyenin SGK, emekli sandığı ve vergi borçları nedeniyle maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Tekin, personel maaşlarını dahi ödeyemediklerini açıklıyor.

“Kritik Bir Durumdayız”

Belediyenin küçük yatırımları bile yapamaz durumda olduğunu söyleyen Tekin, belediyenin borcunun ciddi bir rakam olduğunu vurguluyor. Belediye personeline geçmiş dönemde kalan maaş borcu olduğunu ve önümüzdeki ay maaşların ödenemeyeceğini belirten Tekin, belediyenin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ediyor.

“Borç Artıyor, Gelir Azalıyor”

Belediyenin gelirlerinin azalması ve borcun artması nedeniyle maaş ödemelerinin aksadığını söyleyen Tekin, kış aylarında belediyenin gelir kaynaklarının da sınırlı olduğunu belirtiyor. Belediyenin 14 personeli olduğunu ve İller Bankasından gelen parayla dahi borçları ödeyemediklerini açıklayan Tekin, belediyenin zorlu bir kışın beklediğini dile getiriyor.

“Vatandaş Bu Durumu Kabul Etmez”

Belediyenin maddi sıkıntılarla boğuştuğunu ancak vatandaşın bu durumu kabul etmeyeceğini söyleyen Tekin, vatandaşın hizmet beklediği belediyelerin işlevsiz hale getirilmesine karşı çıkacağını ifade ediyor. Tekin, önümüzdeki süreçte vatandaşın bu duruma son vereceğine inandığını dile getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nazımiye Belediyesi’nde 17 Milyon Borç Krizi: Hizmet Yapamıyoruz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin