1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bakan Şimşek, Katar’da Yatırımcılarla Buluştu: Türkiye’nin Ekonomik Hedefleri ve Yatırım Potansiyeli Masaya Yatırıldı!

Bakan Şimşek, Katar’da Yatırımcılarla Buluştu: Türkiye’nin Ekonomik Hedefleri ve Yatırım Potansiyeli Masaya Yatırıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar’ı ziyaret ederek yatırımcılarla bir araya geldi.

Bakan Şimşek, Doha’da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi. Ardından Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile görüşme gerçekleştirdi.

Doha’daki bir otelde gerçekleştirilen “Invest in Türkiye” programı kapsamında Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik hedefleri ve yatırım stratejilerine ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Programa Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim bin Muhammed El Sani, Katar İşadamları Birliği Başkanı Şeyh Faysal bin Kasım Al Sani, Türk ve Katarlı yatırımcılar ve iş insanları da katıldı.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik potansiyelini, reform sürecini ve yatırım çekme hedeflerini anlattığı konuşmasında, Türkiye’nin stratejik avantajlarını vurguladı.

Konuşmasının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, Türkiye’nin uzun vadeli potansiyeli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de uygulanan istikrar ve reform programının sonuç verdiğini ifade eden Şimşek, Katar’ın Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını belirtti.

Bakan Şimşek, Kuveyt’e geçerek Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ve Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek. Kuveyt’te gerçekleştirilecek yatırımcı toplantısının ardından Türkiye’ye dönecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Şimşek, Katar’da Yatırımcılarla Buluştu: Türkiye’nin Ekonomik Hedefleri ve Yatırım Potansiyeli Masaya Yatırıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin