1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek’in Katar ve Kuveyt Ziyaretiyle Yatırımcıları Peşinden Sürüklüyor!

Mehmet Şimşek’in Katar ve Kuveyt Ziyaretiyle Yatırımcıları Peşinden Sürüklüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde yaptığı uluslararası ziyaretler kapsamında Katar’a gitti. Bugün başkent Doha’da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek. Aynı zamanda Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile bir araya gelerek “Invest in Turkey” programı kapsamında yatırımcılarla buluşacak.

Doha ziyareti sonrasında Mehmet Şimşek, dünyanın en değerli para birimine sahip ülkesi Kuveyt’e geçecek. Kuveyt ziyaretinde Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam’ın yanı sıra Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Mehmet Şimşek, geçen mayıs ayında yapmış olduğu açıklamada, Arap ülkelerinin Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalamaktan çekinmemesi gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca TL’de değer kaybının olabileceğini ancak volatilitenin ortadan kalktığını belirtmişti.

Bakan Şimşek’in göreve başladığı tarihten itibaren dolar ve euro üzerindeki tırmanış dikkat çekiyor. 4 Haziran 2023 tarihinde bakanlık koltuğuna oturduğunda dolar/TL 20.84, Euro/TL ise 22.44 seviyesindeydi. Ancak geçen 16 aylık süre zarfında doların 34.23 TL’ye, Euro’nun ise 37.55 TL’ye yükseldiği görülüyor.

Mehmet Şimşek’in yürüttüğü ekonomi politikaları ve uluslararası ilişkilerdeki adımları Türkiye’nin dış ticaret ve yatırımlarında etkili olmaya devam ediyor. Katar ve Kuveyt gibi zengin Arap ülkeleri ile yapılan görüşmeler ve potansiyel anlaşmalar, Türkiye’nin ekonomik alanlardaki büyüme ve gelişmesine olumlu katkılar sağlayabilir. Geçmişten günümüze dolar ve euro üzerindeki artışlar ve değişimler, Türk ekonomisinin karşılaştığı zorlukları ayrıca gözler önüne seriyor. Her geçen gün uluslararası ilişkilerin ve ticaretin önemi artarken, bakan Şimşek’in yaptığı ziyaretlerin Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mehmet Şimşek’in Katar ve Kuveyt Ziyaretiyle Yatırımcıları Peşinden Sürüklüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin