1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM Genel Kurulu’nda Alınan Kararla “Çocuk İstismarını Araştıracak Meclis Komisyonu Kurulacak!”

TBMM Genel Kurulu’nda Alınan Kararla “Çocuk İstismarını Araştıracak Meclis Komisyonu Kurulacak!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda alınan kararla, “Çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunması ve tedbirlerin belirlenmesi” amacıyla üç ay süresince çalışacak Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak. TBMM Kararı Resmi Gazete’nin 10 Ekim tarihli sayısında yayımlandı. Buna göre, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve beden sağlıklarının gelişimi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak. Anayasa’nın 98’inci, İçtüzük’ün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca araştırmayı yapacak komisyon 22 üyeden kurulacak, komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak ve gerektiğinde komisyon Ankara dışında çalışabilecek. CHP’nin çocuk istismarları ve kayıp çocukların araştırılması önergesine Meclis’te ret: AKP, araştırma komisyonu önergesi verecek

Diyarbakır’da yaşanan ve kamuoyunu derinden etkileyen olaylara ilişkin detaylar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. 21 Ağustos’ta evinden çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra dere kenarında ölü bulunan Narin Güran’a ilişkin cinayet süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında Narin’in ailesi de bulunuyor. Cinsel istismar ve cinayet iddialarıyla gündeme gelen bu olaylar, Diyarbakır halkını adeta sarsmış durumda.

Narin Güran’ın kaybolduğu tarih olan 21 Ağustos’ta yaşananlar detaylarıyla ortaya çıkıyor. Evinden çıkarak Kur’an kursuna gitmesinin ardından kaybolan Narin’in ailesi, hemen durumu jandarmaya bildirdi. Hatırlanacağı üzere, ekiplerin yürüttüğü detaylı aramalar sonucunda, Narin’in cesedi Eğertutmaz Deresi’nde bulundu.

Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında amca Salim Güran’ın çarpıcı itirafları dikkat çekiyor. Amca Salim Güran, iddialara göre, arabasıyla girdiği cinayet sürecinde Nevzat Bahtiyar’ın da bu olaya karıştığını ifade ediyor. Gelişmelerin ardından Nevzat Bahtiyar’ın ifadelerinde çelişkiler olduğu ortaya çıktı ve cinayetin detayları karanlık bir şekilde aydınlanmaya çalışılıyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaya ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, 24 kişinin gözaltına alındığı ve elde edilen delillerle tutuklama işlemlerinin yapıldığı belirtiliyor. Bu süreçte, adli süreç devam ederken sosyal medyada da büyük bir tepki ve dikkat söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu duruma duyarsız kalmayarak, ailenin acısını paylaşmış ve adli sürecin takipçisi olacağını ifade etmiştir.

Yaşanan bu olaylar, ülke genelinde adaletin tecellisi açısından da büyük bir önem taşıyor. Cinayetin detayları, soruşturmanın ilerleyişi ve etkilenen tüm tarafların yaralarının sarılması için adli sürecin titizlikle yürütülmesi gerekiyor. Kamuoyu, bu tür olaylara karşı duyarlılığını korumaya devam ederken, ailenin ve yakınlarının acıları da unutulmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda Alınan Kararla “Çocuk İstismarını Araştıracak Meclis Komisyonu Kurulacak!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin