1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Şok İtiraflar: Kebapta Kalp, Sucukta At Eti! Yumaklı’dan Vatandaşa Müjde: “Herhangi Bir Toleransımız Olmayacak”

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Şok İtiraflar: Kebapta Kalp, Sucukta At Eti! Yumaklı’dan Vatandaşa Müjde: “Herhangi Bir Toleransımız Olmayacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” listesi Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Bir köfte zincirinde domuz eti, sucukta at eti, çiğ adana kebapta kalp ve baharatlarda yabancı madde tespit edilmesi, tüketicileri endişelendirirken, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşma hakkının en temel hak olduğunu vurgulayarak, herhangi bir uygunsuzluğa izin verilmeyeceğini belirtti. Yumaklı, 724 bin işletmenin yılda en az bir kez olmak üzere farklı gerekçelerle denetleneceğini ve 7 bin 500 personelin sahada denetimlerine devam edeceğini açıkladı. Bu yıl 1 milyon denetim yapıldığını ve 16 bin uygunsuzluk tespit edildiğini belirten Yumaklı, 800 milyon liraya yakın idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni bir duyuru sistemi üzerinde çalıştığını ve gıda ile ilgili uygunsuzlukların anlık olarak duyurulacağını söyleyen Yumaklı, toplumun bu adımlara olumlu tepki gösterdiğini belirtti. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklara karşı gereken yaptırımların uygulandığını ve bu sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

Gazetecilerin eleştirilerine yanıt veren Bakan Yumaklı, yayımlanan listelerdeki ürünlerin satışının devam edip etmemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Herhangi bir uygunsuzluğa sahip ürünlerin piyasadan çekildiğini ve imha edildiğini belirten Yumaklı, bu durumun diğer partiler için geçerli olmadığını, her üretimin ayrı analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Yumaklı, vatandaşların sağlığını tehlikeye düşürebilecek gıda üretimine ya da yanıltıcı uygulamalara kesinlikle göz yumulmayacağını ve bu konuda kararlılıkla hareket edileceğini dile getirdi. Tüketicilerin haklarını koruyacak adımların atılacağını vurgulayan Yumaklı, güvenilir gıdaya ulaşma hakkının herkesin en doğal hakkı olduğunu tekrarlayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerine ve duyuru sistemine olan güvenin devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Şok İtiraflar: Kebapta Kalp, Sucukta At Eti! Yumaklı’dan Vatandaşa Müjde: “Herhangi Bir Toleransımız Olmayacak”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin