1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP, Ekrem İmamoğlu için planlarını açıkladı: “İşte tüm detaylar”

CHP, Ekrem İmamoğlu için planlarını açıkladı: “İşte tüm detaylar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak istenen “ahmak” davasına karşı strateji belirlemeye başladı. Parti, bu konuda hukuki ve siyasi boyutta çalışma yapacak. Geçtiğimiz günlerde CHP yönetimi, İmamoğlu’nun da katılımıyla bir dizi toplantı düzenleyerek önümüzdeki süreç için adımlarını belirledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 seçimlerinden bu yana hakkında açılan tüm soruşturma ve davalar listelenerek “yargısal taciz dosyası” hazırlandı. CHP, muhalefet partilerine kararın İmamoğlu aleyhine çıkması durumunda planladıkları eylem ve etkinlikler hakkında bilgi verdi. Büyük bir miting organize edilerek adalet talepli etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

Parti yetkilileri, İmamoğlu’nun hukuk ekibi ve CHP yönetiminin siyasi yasak ihtimaline karşı farklı stratejiler üzerinde çalıştığını söyledi. CHP, kararın hukuksuzluğunu anlatmak ve kamuoyu baskısı oluşturmak için çalışmalarını sürdürecek.

CHP yöneticileri, diğer muhalefet partilerine ziyaretler gerçekleştirerek İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi durumunda ortak tepkilerin nasıl olacağını istişare etti. Eylem ve etkinlikler hakkında bilgi verilerek, mahkeme kararına karşı planlama yapıldı.

Dava sürecine ilişkin takvim, yaklaşık 1-2 hafta içinde sonuçlanabilir. Parti yetkililerine göre, mahkeme dosyası önümüzdeki günlerde karara bağlanabilir.

Son olarak, CHP’nin İmamoğlu’na destek olmak amacıyla büyük mitingler düzenleyeceği ve hukuksuzluğu anlatacağı belirtildi. Özellikle İstanbul’da planlanan büyük mitingin ardından benzer etkinliklerin diğer şehirlerde de düzenleneceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP, Ekrem İmamoğlu için planlarını açıkladı: “İşte tüm detaylar”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin