1. Haberler
  2. Ankara
  3. MSB’den Ateş Serbest 2024 Faaliyeti’nde Farklı Bir Gerçekleşme!

MSB’den Ateş Serbest 2024 Faaliyeti’nde Farklı Bir Gerçekleşme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ateş Serbest 2024 Faaliyeti’nin Seçkin Gözlemci Günü münasebetiyle Polatlı’da basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, Milli Mücadele kahramanlarının anısına başkent Ankara’nın 101’inci yılını kutladıkları belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, kara, deniz, hava ve siber alanlardaki etkinlikleri artırarak caydırıcılığı güçlendirmektedir.

Ateş Serbest 2024 Faaliyeti, ordunun ateş gücünün ve personelin hedefe yönelik reaksiyon ve ateş kabiliyetlerinin sergilenmesi, silah ve sistem tanıtımları, ve kuvvetler arası ateş desteğinin geliştirilmesi amacıyla Polatlı’da gerçekleştirilmektedir. Farklı sistemlerin atışları başarıyla tamamlanmıştır. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri, birçok uluslararası tatbikata da katılmıştır.

Özellikle Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Fransa, Pakistan, Konya, Aliağa, Kırklareli, Kocaeli gibi ülkelerde çeşitli tatbikatlar gerçekleştirilmiştir. Somali’de deniz yetki alanlarında araştırma faaliyetlerine refakat eden bir deniz görev grubu gönderilmiş, Lübnan’da bulunan vatandaşların tahliyesi ve insani yardım malzemelerinin ulaştırılması için hareket eden gemilerin faaliyetleri de sürmektedir.

Kesintisiz terörle mücadele stratejisiyle Irak ve Suriye’de pek çok terörist etkisiz hale getirilmiş, ele geçirilen silah ve mühimmatlarla terörle mücadeledeki kararlılık vurgulanmıştır. Suriye’de istikrarın sağlanması ve Barış Pınarı Harekâtı’nın 5’inci yıl dönümünde şehitler anılmış, gazilere minnet duyulmuştur.

Hudut güvenliğinde son bir haftada yakalanan teröristler ve yasa dışı geçişlerle ilgili bilgiler verilmiş, uyuşturucu madde ele geçirme faaliyetleri de vurgulanmıştır. Bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayan Türkiye, müttefikleriyle ilişkilerini güçlendirmektedir.

Milli savunma sanayinin gelişimiyle ilgili bilgiler de verilmiş, modernizasyon faaliyetlerinin başarıyla devam ettiği belirtilmiştir. Personel ve öğrenci temininde de planlı bir şekilde ilerleme sağlandığı ifade edilmiştir. Sonuç olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri uluslararası güvenlik ve barışın korunmasında etkin bir rol oynamaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB’den Ateş Serbest 2024 Faaliyeti’nde Farklı Bir Gerçekleşme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin