1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Eski Bakan Hüseyin Çelik’in Yeni Parti Kurma Hareketi! Abdullah Gül de Destekliyor mu?

Eski Bakan Hüseyin Çelik’in Yeni Parti Kurma Hareketi! Abdullah Gül de Destekliyor mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, merkez sağda konumlanacak yeni bir siyasi parti kurma planları yaptığı iddia ediliyor. Abdullah Gül’ün de Çelik’e destek verdiği öne sürülüyor.

Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden yeni bir merkez partisi kurma hamlesi geldi.

Gerçek Gündem’den Ünsal Ergel’in haberine göre, liderliğini eski AKP’li Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yaptığı grup, özellikle AKP’nin kuruluşunda görev almış önemli isimlerle temas halinde.

Çelik ve arkadaşlarının, AKP’nin “2002 ruhu”nu kaybettiği düşüncesini dile getirerek, özellikle partinin küskünlerini yeni oluşumda yer almaya ikna etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Yargıtay Başkanlığı kayıtlarına göre aktif olan 158. parti olma yolunda ilerleyen Çelik ve ekibinin arkasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün olduğu iddia ediliyor.

Partinin çizgisinin “milliyetçi, muhafazakar, demokrat ve özgürlükçü” olacağı belirtiliyor, ancak Gül’e yakın isimler, Çelik ile yapılan temasın parti kurma amaçlı olmadığını belirtiyor.

Ankara’da bu gelişmeyi yakından takip eden bir diğer isim ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan. Babacan’a yakın kişilerin Çelik ile irtibata geçtiği ve DEVA Partisi kurmaylarının oluşuma katılacak isimleri partilerine davet ettikleri öğrenildi, fakat Çelik ve ekibinin bu davete sıcak bakmadığı bildiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Bakan Hüseyin Çelik’in Yeni Parti Kurma Hareketi! Abdullah Gül de Destekliyor mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin