1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu’dan sert açıklamalar: “Erken seçim için tarih, bugündür, pazarlıkla yapılamaz!”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu’dan sert açıklamalar: “Erken seçim için tarih, bugündür, pazarlıkla yapılamaz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, erken seçim çağrısında bulundu. “Erken seçim için tarih, bugündür. Bu şartlar hasıl olduysa, bunun kararı bugün alınır. Erken seçim için pazarlıkla 1 yıl sonrasına bir tarih vermek ciddiyetsizliktir. Bu kanunların, bu yasaların ruhunu anlamamış olmaktır” diyen Kavuncu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de kadın cinayetlerinin durdurulamayan bir noktaya geldiğini vurguladı. Kavuncu, şiddetin her türlüsünün politik hale geldiğini belirterek, “Kadın cinayetleri politiktir. Toplumsal buhran da politiktir. Bu durumların tamamı siyasetin, politikacıların kararlarının sonucudur” ifadelerini kullandı.

Kavuncu ayrıca, AKP’nin 22 yıldır ülkeyi yönetmesinin ülkenin yaşadığı sorunlarda sorumlu olduğunu belirterek, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda Danıştay’a başvurduklarını açıkladı. Ayrıca, AK Parti’ye oy veren seçmene saygı duyduklarını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde sorunlar bulunduğunu vurguladı.

Son olarak, Kavuncu erken seçim konusunda da görüşlerini paylaştı. “Erken seçimin mantığı, ülke artık yönetilemeyecek hale gelmiştir. 2 dönem kuralını alıp, getirip, bir erken seçim pazarlığına, ‘Kasım 2025’te olursa biz evet’ deriz gibi bu yasayı, bu kanunların ruhunu iğfal edecek hale getirirseniz, bunun sorumluluğunu siz de taşırsınız” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu’nun açıklamalarının detayları için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu’dan sert açıklamalar: “Erken seçim için tarih, bugündür, pazarlıkla yapılamaz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin