1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un son açıklamaları: Türkiye’nin Dönüşümü için Büyük Adımlar!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un son açıklamaları: Türkiye’nin Dönüşümü için Büyük Adımlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Tunç, Bursa’da Bulunan Mudanya Üniversitesi’nin 2024-2025 akademik yıl açılış törenine katıldı. Törene Bursa Valisi Ayyıldız, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey, ilçe belediye başkanları ile BTSO Başkanı Burkay da katıldı. Bakan Tunç, öğrencilere yaptığı konuşmada, eğitimin kalkınma için önemli olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin ilerleme gösterdiğini belirtti.

Tunç, güçlü olmanın, adaleti ve hakkaniyeti savunmanın yolunun önemli olduğunu belirterek, dünya genelinde adaletsiz bir sistem olduğunu dile getirdi. Özellikle İsrail’in Filistin saldırılarına da değinen Tunç, yapılan soykırımın durdurulamadığını ve uluslararası kuruluşların etkisiz olduğunu belirtti. Adaletin ve hakkaniyetin önemine vurgu yapan Tunç, Türkiye’nin bu konuda liderlik yapmayı sürdüreceğini ifade etti.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün önemine değinen Bakan Tunç, bu özgürlüklerin olmadığı yerlerde gelişme olamayacağını belirtti. Özgürlüklerin ancak şiddeti teşvik etmediği sürece sınırlandırılabileceğini belirten Tunç, Türkiye’nin terörle mücadelede önemli adımlar attığını ve bu mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti. Bu belgede suç ve suçlularla mücadele konusunda önemli düzenlemelerin olacağını söyleyen Tunç, ülkenin demokratik anayasaya sahip olması gerektiğini vurguladı. Tunç, uzlaşmaya açık olan partilerin tarihe geçeceğini ve gençlerin önemli bir role sahip olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un son açıklamaları: Türkiye’nin Dönüşümü için Büyük Adımlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin