1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık: “İstanbul Sözleşmesi Değil, Kadın Cinayetlerini Önlemek İçin Eksikleri Tamamlayın”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık: “İstanbul Sözleşmesi Değil, Kadın Cinayetlerini Önlemek İçin Eksikleri Tamamlayın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, “İstanbul Sözleşmesi tamamen çerçeve metindir. Siz buna göre eksiğiniz varsa içeride tamamlarsınız. İstanbul Sözleşmesi varken de kadın cinayetleri vardı, yokken de var maalesef” şeklinde konuştu.

Yanık, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kadına yönelik şiddet konusunda önleyici tedbirlerin, toplumsal farkındalığın, yargısal düzenlemelerin önemli olduğunu belirterek, “Bunları önümüzdeki yargı paketinde değerlendireceğiz. Yargı düzenlemesi yapmak, bu meselenin en kolay kısmı. Daha önemli tarafı meselenin toplumsal farkındalık kısmı, önleyici tedbirlerin uygulanmasıyla alakalı süreçler” dedi.

6284 sayılı kanunun önleyici tedbirler açısından etkin bir yasa olduğunu vurgulayan Yanık, “Kadınların şiddete uğramaması, uğradıklarında devletin hemen koruma mekanizmasını kurması, failin cezasını çekmesi noktasında aslında bütün süreçleri düşünen, işleten bir mekanizma var” şeklinde konuştu.

Yanık, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasının kadın cinayetlerini artırdığı eleştirilerine katılmadığını belirterek, “İstanbul Sözleşmesi bir çerçeve metin; siz ancak yasama faaliyetleriyle, yasal düzenlemelerle içeriğini oluşturursunuz. İstanbul Sözleşmesi tamamen çerçeve metindir. Siz buna göre eksiğiniz varsa içeride tamamlarsınız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Meclis’te çocukların korunmasına yönelik kurulan Araştırma Komisyonu’nun Narin cinayeti özelinde kurulduğunu belirten Yanık, “Çalışmasını yaparken meselenin sebep-sonuç bağlamındaki taraflarına bakacak. Bu konuda yapılması gerekenler, ihmal var mı, eksiklik var mı bunlara bakacaklar, çalışacaklar” dedi. (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık: “İstanbul Sözleşmesi Değil, Kadın Cinayetlerini Önlemek İçin Eksikleri Tamamlayın”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin