1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Murat Kurum’dan Sert Sözler: Hatay sahipsiz değildir, İzmir’i de çözün!

Murat Kurum’dan Sert Sözler: Hatay sahipsiz değildir, İzmir’i de çözün!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Başakşehir’de gerçekleştirilen Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 12 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği sonucunda İstanbul’un 963 mahallesinde toplam 905 bin ev ve dükkanın dönüştürüldüğünü, 39 ilçede ise 180 bin konut ve iş yerinin dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasının güncellendiğini belirterek, vatandaşın kararı doğrultusunda afetlere hazır bir İstanbul’u inşa etme kararlılıklarını dile getirdi. Tıpkı deprem bölgesindeki yardımlar gibi İstanbul’da da devlet-millet iş birliğini hayata geçireceklerini ifade etti. Söz konusu kapsamda yapılan yeni bir adımla, alan bazlı büyük dönüşüm ve site dönüşümlerinde vatandaşın uzlaşmasının ardından TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşüm sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Bakan Murat Kurum, İstanbul’da TOKİ eliyle çoğunluğu sosyal konut olan 1 milyon 400 binden fazla konut inşa ettiklerini belirtirken, Başakşehir’de 2 farklı alanda daha kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Ayrıca, Hatay ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerde bulundu. Özellikle Hatay’ı deprem sonrasında yalnız bırakan iddialara karşı çıkarak, Hatay’ın sahipsiz olmadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a emanet olduğunu belirtti.

Bakan Kurum aynı zamanda İzmir Körfezi’ne değinerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslendi. İzmir Körfezi’nde yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekerek, İzmir’in sorunlarının çözümü için masaya oturmaları gerektiğini vurguladı. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantılardan da bahseden Bakan Kurum, belediyelerden beklenen acil işlerin istişare edilip çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Son olarak Bakan Kurum, Elazığ, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş gibi illeri ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaçlarını belirlediklerini ve verdikleri sözleri tutma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Tören sırasında İstanbul Başakşehir’de gerçekleştirilen Kayapark Sakura Evleri Güvercintepe ve Şahintepe Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Yuvam Bahçeşehir Sosyal Konut Projesi kapsamında 1.479 konut ve 79 iş yerinin anahtar teslim sürecinin başlatıldığı bilgisi verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Murat Kurum’dan Sert Sözler: Hatay sahipsiz değildir, İzmir’i de çözün!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin