1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türkiye ve Sırbistan Cumhurbaşkanlarından Bahar Mesajı: İşbirliği Anlaşmaları ve Gelecek Vizyonu!

Türkiye ve Sırbistan Cumhurbaşkanlarından Bahar Mesajı: İşbirliği Anlaşmaları ve Gelecek Vizyonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. İkilinin gerçekleştirdikleri ikili görüşme ve Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’nın hemen ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan, uzun bir aranın ardından tekrar Belgrad’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Vucic’e teşekkürlerini iletti. İkili, toplantıda ikili ilişkileri ele aldıklarını ve 11 anlaşmaya imza attıklarını belirtti.

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısında Balkanlar, Orta Doğu ve Ukrayna gibi bölgelerdeki küresel ve bölgesel konuları ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, Sırbistan’la ilişkilerin altın çağını yaşadığını vurguladı. Ekonomik ve ticari ilişkilerin iki ülke arasındaki lokomotif olduğunu belirten Erdoğan, ticaret hacminin 2 milyar doları aştığını ve 5 milyar dolarlık ortak hedefe ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra Türkiye ve Sırbistan’ın Balkanlar’daki istikrara katkı sağlamak için birlikte adımlar atması gerektiğini belirtti. Savunma sanayii konusundaki işbirliğine yönelik olarak da adımların atılacağını ifade eden Erdoğan, Türk insansız hava araçlarının da bu işbirliğine dahil olabileceğini söyledi.

Sırbistan’la savunma sanayii alanında yapılacak işbirliğine ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, Türkiye’nin insansız hava araçları konusundaki imkanlarının da bu işbirliğinde değerlendirileceğini belirtti. Dışişleri Bakanları ve Savunma Sanayii Başkanlarına görevler verildiğini ve bu doğrultuda adımların atılacağını ifade etti.

Erdoğan, siyasi liderler olarak verdikleri kararların arkasında duracaklarını ve atacakları adımları kontrollü bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. Vucic ile birlikte aldıkları kararları birlikte uygulayacaklarını vurgulayan Erdoğan, bu sürecin kontrol altında sürdürüleceğini ifade etti. Bu işbirliği sayesinde Türkiye ve Sırbistan’ın geleceğe güçlü adımlarla ilerleyeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Sırbistan Cumhurbaşkanlarından Bahar Mesajı: İşbirliği Anlaşmaları ve Gelecek Vizyonu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin