1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TBMM’ye Sunulan Savunma Sanayii Kanun Teklifiyle Kredi Kartı Sahiplerine Yıllık 750 TL Ücret Geliyor!

TBMM’ye Sunulan Savunma Sanayii Kanun Teklifiyle Kredi Kartı Sahiplerine Yıllık 750 TL Ücret Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savunma Sanayii ile ilgili düzenlemeler içeren ve mevcut kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, TBMM’ye sunuldu. Bu teklif, Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmayı amaçlıyor ve toplamda 75-80 milyar lira civarında gelir sağlanmasını öngörüyor.

Düzenleme kapsamında enflasyon düzeltmesi, yatırım aşamasındaki şirketler ile tasfiye ve iflas halindeki şirketler için uygulanmayacak. Ayrıca, 100 cc’nin altındaki motosikletler ve motor gücü 6 kW’ın altında olan motosikletler de Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kapsamına alınacak.

Kanun teklifinin temel noktası, Savunma Sanayi Fonu’na gelir sağlamak için alınacak önlemleri içeriyor. Bu düzenlemeler arasında en dikkat çekeni ise, 100 bin liranın üzerinde limiti olan kredi kartlarından yılda 750 lira ücret alınması. Bu madde, fonun gelirlerini artırmak için belirgin bir adım olarak gösteriliyor.

Düzenlemede diğer gelir kaynakları arasında ise vergi beyannameleri, gümrük idarelerine verilen beyannameler, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ile aylık prim ve hizmet belgesi ve muhtasar beyannamenin birleştirilmesinden oluşturulan beyannamelerden alınacak damga vergisi tutarları bulunuyor. Yıllık gelir vergisi beyannamelerinde ise damga vergisi tutarının yarısı kadar ödeme öngörülüyor. Bu düzenlemeler de Savunma Sanayi Fonu’na maddi destek sağlayacak diğer önemli unsurlar arasında yer alıyor.

Kanunda öngörülen diğer gelir kalemleri arasında tapu ve kadastro işlemlerinde, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL alınması, diğer işlemlerde ise işlem yapılan kişiden 375 TL tahsil edilmesi gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca, sıfır araçların tescil işlemlerinde 3.000 TL, ikinci el araç satış ve devir işlemlerinde 1.500 TL gibi miktarda ücret alınması öngörülüyor. Noterlik hizmetlerinden alınacak diğer işlemler için ise işlem başına 75 TL ücret uygulanması planlanıyor.

Kanun teklifi ile Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerinin artırılması ve modernleştirilmesi amaçlanıyor. Bu düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte fonun mali yapısının güçlendirilmesi ve savunma sanayisinin desteklenmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’ye Sunulan Savunma Sanayii Kanun Teklifiyle Kredi Kartı Sahiplerine Yıllık 750 TL Ücret Geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin